Любовта като изцеление

Запознайте се с Амбър и нейното животно терапевт – магарето Шоки. Те живеят във Великобритания. Животът и на момиченцето, и на животното не е никак лек.

Амбър и нейната сестра-близначка се раждат преждевременно, след сложна и тежка операция. В следствие на това, момиченцето е с детска церебрална парализа и е трудно подвижно. Преждевременното секцио спасява живота на Амбър, но отнема слуха й.

Магарето Шоки пък е намерено от природозащитници в тежко състояние – с вързани въжета около врата му, с тяло, покрито с отворени рани.

Амбър и Шоки се спасяват взаимно. Те се “срещат” в център за рехабилитация в Бирмингам, където животни помагат в терапия на деца с увреждания. ” Имат много силна връзка от мига, в който се видяха. Толкова са нежни един към друг”, споделя майката на Амбър. Благодарение на ездата, мускулите на момичето укрепват и здравословното й състояние се подобрява значително. Месеци след срещата между Амбър и Шоки, детето претърпява успешна операция, която връща частично слуха и способността на Амбър да говори. “Първите й думи бяха: “Обичам те, Шоки!”. Беше толкова трогателен и мил момент, в който изпитах огромно облекчение, че дъщеря ми вече може да говори. Мисля, че Амбър и Шоки се изцеляват взаимно. Благодарение на любовта и топлината помежду си”, допълва майката на момичето.

1

2

3

4

6

7

Сподели с приятели!Share on Facebook76Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Няма коментари към “Любовта като изцеление”

Сподели мнение!

Мейлът няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *


*