Честит рожден ден, Мария Гроздева!

Тя е най-титулуваната българска спортистка с 5 медала от Олимпийски игри – двукратен олимпийски шампион на малокалибрен пистолет от летните олимпийски игри в Сидни през 2000 година и на стрелба с пневматичен пистолет (25 м.) от летните олимпийски игри в Атина през 2004 година, носител на 3 бронзови медала от Олимпиади – Барселона ’92, Атланта ’96 и Атина 2004 година. Тя е деветкратна европейска шампионка. Два пъти носител на Световната купа и 25 пъти финалистка на Световната купа. Притежава олимпийски и европейски рекорд на малокалибрен пистолет.

Тя е носител на Орден “Стара планина” I степен “за изключително големите й заслуги към Република България в областта на физическото възпитание и спорта”. Била е в Топ-10 в класацията за най-добър спортист на България за 1997, 1998, 1999, 2000 и 2003 година. Спортист №1 на България за 2004 година. И най-добър спортист на Балканите (анкетата на БТА) за 2004 година. Удостоена е със званието почетен гражданин на Атина.

Тя е Мария Гроздева! И името говори достатъчно за нея! Трудно е да изброиш медалите и успехите й, но е много лесно да си изключително горд с таланта и моженето й! Толкова пъти ни е разревавала от щастие и гордост, че не ни остава нищо друго освен покорно да благодарим 🙂

Честит рожден ден, Мария Гроздева! Бъди здрава и благословена!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!