Какво да гледаш в Международния ден на театъра – постановките, които ще се излъчват онлайн на 27 март 2020

Това е начин и ние да засвидетелстваме благодарността си към всички театрали, които успяват и във време на изолация да достигнат до нас и да направят дните ни по-хубави и по-одухотворени. Изберете коя постановка да “посетите” от дивана вкъщи и помнете, че театърът ще има нужда от нас и след кризата, а ние от него – винаги. 

__________________

Хитовият спектакъл на Варненския драматичен театър “Стоян Бъчваров” – “Калигула” по пиесата на Алберт Камю, ще бъде представен във фейсбук страницата на театъра от 19.00ч.

Режисьор на постановката е Явор Гърдев, а в главната роля е актьорът Димо Алексиев. Спектакълът има две награди ИКАР 2009 – за сценографията на Никола Тороманов, както и за майсторското техническо осъществяване на Варненския драматичен театър.

Снимка: Росен Донев

Спектакълът не е подходящ за лица под 18 години.

Видеозаписът е осъществен с архивна цел през 2008 година по време на предпремиерни репетиции на спектакъла, без присъствието на публика.

__________________

Моноспектакълът “Черното пиле” на невероятния Мариус Куркински ще направи своята онлайн премиера също на 27 март, от 20:30 часа, като ще може да се гледа и следващите 72 часа след излъчването му.

“Черното пиле” е сбор от три разказа на Николай Хайтов – “Мерак”, “Пазачът на овесената нива” и едноимения “Черното пиле”.

Постановката има първа награда от Националния театрален фестивал “Чудомирови празници” в Казанлък. А през 2018 г. Мариус Куркински получава номинация за “Икар” за водеща мъжка роля.

Моноспектакълът ще бъде достъпен срещи билет от 8 лева.

___________________

Спектакълът “Парижката Света Богородица” на Лилия Абаджиева ще бъде излъчен в 19:00ч. безплатно в канала на Театър “София” в YouTube

Постановката по романа на Виктор Юго е на Димитър Стоянович, а сценографията – на Васил Абаджиев. След премиерата си през 2013 година получава награда “ИКАР” за майсторско техническо осъществяване.

Записът, който ще се излъчи на 27 март е заснет година по-рано, когато постановката се играе за последно пред зрители. Видеото ще бъде активно за гледане в продължение на 48 часа.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!