Гаджето й – най-добрият ми приятел

Освен скъпоценно и изпитано от житейските шамари женско приятелство, друго, което може да направи една жена щастлива е и възможността да го има и човека от противоположния пол, но без задни мисли… Така да се каже – и един мъж като верен приятел е истинско богатство! Ми, така де… да си го кажем честно – прекрасно е усещането да си запозната в дълбочина с неумело прикриваните през годините лудости на твоите приятелки, както и те с твоите, но все пак сме жени и често отлепяме от земята по един и същ начин и ето кой може кротко, кратко и ясно, да те свали на земята. И тук не става въпрос само за онези критични случаи, в които съветът на старейшините се събира, за да анализира, умува, гадае, търси и говори, говори, говори… по важни житейски проблеми, а винаги.

Просто имаш за приятел и един от онези “странни” индивиди, които май цял живот само се опитваш да разбереш, възхищаваш се на логичната им мисъл, спретнатите фрази, дълбокия, изкусно овладян талант на сарказма и способността да игнорират някои проблеми и да поглеждат отгоре на нещата, които на теб ти късат нервите всекидневно.

Загубила съм желание да скачам във вече изтъркания спор възможно ли е просъществуването на истинско женско приятелство, но когато някой ми каже, че между мъж и жена не може да съществуват трайни и силни приятелски взаимоотношения без единият просто да е тайно влюбен, винаги оспорвам! Хората сякаш са свикнали, че или чашата вино в повече някоя вечер ще отприщи дълбоко пазени чувства или мъжът е гей, т.е. имаш си приятелка. Много издишат тези аргументи…

Първите си години в София прекарах под един покрив с една от най-близките си приятелки и най-добрият ни приятел. Научи ме да пия ром, да бъда по-балансирана, да готвя… “само с подправки”, да се влюбя в няколко книги и май само покрай него съм говорила тихо. Всъщност едни от най-хубавите ми години. И най-големите подаръци – хората, с които съм ги прекарала. Е, с времето се наложи да обещая, че когато се появи женаТА ще се държа прилично, а не като злобната сестра-закрилница. И въпреки, че той ще е гаджето й, за мен си остава най-добрият ми приятел. Но всичко с времето си… а на нас ни е време да излезем от клишетата. Особено онези, чиито последствия са вредни, защото с времето не усещаме как и самите ние може да се вкарваме в тях.

Има ги и онези мъже, които могат да виждат в жените около себе си просто добри приятели. Които не се страхуват или срамуват да споделят пред тях. И са ни важни. Точно такива, каквито се шегуваме, че са… странни и неразбираеми понякога.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!