Най-гледаната снимка в историята

Според оценки на специалисти най-гледаната снимка в историята е видяна от около 1 милиард души. А коя е снимката? Емблематичният тапет по подразбиране “Bliss”в Windows XP.

“Навърших 76 години и сега си давам сметка колко важна част от живота ми е тази снимка, която после се превърна в тапет на Windows XP. Като фотограф на най-гледаната снимка в историята, аз се наслаждавах на всяка минута от славата.”, разказва днес авторът й Чарлз О’Раър. 

Сега, 21 години по-късно, фотографът на снимката – О’Раър, е нает от Lufthansa, за да създаде”следващото поколение тапети”, които отново да се превърнат в легендарни. Новият проект на компанията  се казва “New Angles of America” и е насочен към потребителите на смартфони. “Много се вълнувам да работя  за Lufthansa. Ще направя всичко възможно да направя втория “Bliss”. Или дори още по-популярна снимка, така че мой кадър отново да се ползва от милиони, милиарди хора по света. В крайна сметка,  смартфоните са се превърнали в основната вещ, с която хората прекарват  време. Какво по-добро място да се видят красиви и интересни снимки.”
През 1996 г. О’Раър прави превърналата се в световноизвестна и най-гледана снимка в историята в окръг Сонома, Калифорния, докато пътува, за да види приятелката си. Първоначално той изпраща изображението до Corbis – американска рекламна и лицензионна компания, а след това Microsoft придобива правата й през 2000 година, една година преди официалното пускането на Windows XP.

1

2

3

4

5

6

7

Сподели с приятели!Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!