НАСА показа най-детайлната панорамна снимка от Марс

Докато много американци почиваха около Деня на благодарността и заедно с тях наземният екип на марсохода “Кюриосити” реши да празнува, за да не бездейства, самият марсоход получи задача да заснеме най-дългата панорамна снимка на повърхността на Марс.

Резултатът от свършената работа е повече от впечатляващ и със сигурност за момента това е най-мащабната снимка на повърхността на червената планета в историята досега.

Композиционният състав на крайния образ включва 1000 снимки на планетата, които са с обща резолюция от милиард и осемствотин милиона миксела, които са уловени с два обектива – с телескопична леща на камерата MastCam и средноъгълен обектив, който успява да хване дори част от марсохода.

На марсохода са били необходими 7 дни, за да заснеме всички кадри, които после с помощта на графичен софтуер придовиват този страхотен вид. За да се гарантира последователност на светлината, той е правил снимки само между 12 и 14 ч. всеки ден. Всичко, което ще видиш във видеото, публикувано от НАСА, е наистина изумително заснет пейзаж от района Глен Торидън до най-високия връх на Марс в планината Шарп.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!