Нейно величество котката – през обектива на Walter George Chandoha

Годината е 1950. Някъде посред зима в студения и пухкав сняг измръзваща котка е открита и приютена от фотографа Walter George Chandoha. На пръв поглед съвсем обикновена история за добро дело. Но тук има нещо повече. Котката, която Walter прибира и кръщава Loco (показана на снимките долу от 1951 година) се превръща в истински извор на вдъхновение, който поражда афинитета на фотографа към снимането на котки.

И тук, на пръв поглед нищо кой знае какво. Котки днес – навсякъде. Само, че така, както окото на един фотограф може да улови момента, не всеки може.

И ето така, до края на живота си, Walter Chandoha се посвещава на котките и това да ги фотографира. Фотографът почина малко по-рано тази година, но остави огромно фотографско наследство след себе си. 75 години снимане и близо 225 000 фотографии, от които 90 000 са на котки. Стотици от тези очарователни, искрени и непринудени снимки са събрани в нова нига от 196 страници, публикувана от Taschen и вече може да бъде закупена. Страхотните фотографии са истинска находка и дори и да не си фен на котките си заслужава да притежаваш поне от тези снимки, та защо не и цялата книга!

Показваме една много малка част от селектираните фотографии, които можеш да видиш в нея, а ако искаш още, можеш да намериш ТУК.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!