Нереалните скулптури на Ken Kelleher

Нереални и буквално, и преносно – защото са нереално красиви дигитални изображения, пресъздаващи скулптури, поставени в различни обществени пространства, които обаче в реалния свят не съществуват. Американският скулптор Ken Kelleher създава тези мащабни цифрови скулптури, които са “изложени” в реални обществени пространства. Абстрактните изображения са огромни по размер и са поставени в контраст с обкръжаващите ги галерии, градини и площади.

Авторът разказва, че вижда скулптурата като непрекъснат диалог между материал и форма, светлина и сянка, време, пространство и съдържание. Споделя, че неговото дигитално изкуство е част от едно непрекъснато творческо занимание, в което изненадата е ключов елемент: “Бих казал, че изненадата е насладата. Когато се създава нещо, което никога преди не е съществувало, винаги има елемент на изненада“.

Kelleher черпи вдъхновение от едни от най-добрите абстрактни скулптори David Smith и Anthony Caro. Работи с основни, елементарни форми и линии, които изменя, продавайки им обем и динамика. Според него дигиталното изкуство се превръща в най-ефективното средство да дадеш живот и свобода на въображението си. В основата на неговата работа стои заложен въпросът какво означава всъщност да създаваш, независимо дали става въпрос за дигитално или материално изкуство и какви са бариерите, които трябва да разрушиш?

Със сигурност всеки може да отговори на тези въпроси сам за себе си. Ние обаче ви показваме част от творбите му, които провокират въображението ни и ни пленяват с идея и добро изпълнение!

 

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!