Жестокост и предразсъдъци

Въпреки че красотата e субективно понятие, има наложени клишета и стандарти, които много хора следват. Килограми и фигура, цвят на очите, коса, форма на лицето – много са парчетата, които съставляват пъзела “Красота по стандарт”. Наложени, общоприети критерии за “нормалност”. И често се случва да лепим етикети на хора, които излизат от рамката и клишето. Дали заради наднормено тегло, нисък ръст или някакво друго различие от нормата. Отбягване на хора, които са по-различни от нас, цъкане с език и чукане по главата да не не стига тази беда. Жестоко отношение, макар и неволно понякога, което причинява много болка.

Francesc Planes, 22-годишен испански фотограф, се е погрижил да насърчи толерантността ни към различните. Към хората с “повредена опаковка”.  Започва фотосесия, наречена “Normal”, в която Planes документира тела, които обикновено не се вписват в представите за “нормалното”. Francesc Planes снима хора и техните тела в най-уязвимото им състояние – без дрехи.
“Идеята на проекта е да излезем от клишето и рамката, да приемаме хората, без значение как изглеждат”, казва фотографът. Нямаме причина да не се съгласим с него, нали. А и едва ли има човек, който да обича някой друг, заради перфектния му прасец…

1

2

3

4
5

6

7

8

9

10

11

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!