Светът като постоянен дом за 75 човека

75 човека. 12 месеца. 12 различни точки на света. Какво е това? Околосветско пътешествие, разбира се. Кой не си е мечтал за подобна авантюра? Е, финансистът Грег Каплан ще реализира този блян. На 75 пътешественици едновременно.

Как се ражда идеята за проекта? Както всички прекрасни неща – съвсем случайно. Грег искал да обиколи света, но не могъл да си намери компания. Всичките му приятели били заети.

И той създава “Remote Year”. Намира си непознати съмишленици, с които заедно ще създадат спомени, ще се наслаждават на лица, картини и случки, които животът ще им предложи. Глен избира хората, с които ще обикаля света, след дълъг подбор от хиляди кандидати. Проектът цели да покаже, че човек може да работи, докато пътува. И едновременно с това да се забавлява и да предизвиква сетивата си. Компанията на Грег успява да изгради мрежа от връзки с 300 фирми, за да помогне на пътешествениците да работят, докато обикалят света. Така, всеки от тях ще може дистанционно да прави преводи, правни анализи, да пише статии по време на пътуването.

Пътешествието започна в края на юни от Прага. Следват Любляна, Дубровник, Истанбул, Пенанг, Ко Тао, Ханой, Киото, Буенос Айрес, Мендоса, Сантяго, Лима.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!