Едно изоставено дете, което все пак намери щастието

С времето животът ме научи, че случайни неща няма. Съдбата е достатъчно търпелива, за да поднася всичко, което е приготвила в точния момент, на точното място и сякаш още едно парче от пъзела в житейския път на някой си идва на мястото, когато това се случи.

Друг е въпросът ние колко сме търпеливи и колко добре можем да преценяваме онези моменти в живота ни, които наистина имат силата да ни преобърнат. Да ни променят, да променят изцяло вселената ни. Не всички се справят, но тези, които успяват познават усещането да видиш как се случва една магия.

Една такава история за магия и обич идва за Тони и неговия осиновител Мутабази. Преди съдбата да ги срещне обаче, животът и на двамата не е никак лек.

Тони е в системата за осиновяване от двегодишна възраст, а на 4 години намира своите осиновители в лицето на двойка, която живее в Оклахома, САЩ. Всичко изглежда като да вещае хубав, спокоен и любящ живот, но на 11 години Тони е заведен в болница, където е изоставен и семейството не се връща за него.

На 16 януари, 2018 година Питър Мутабази получава телефонно обаждане с въпрос дали може да приеме Тони в дома си само за уикенда. Дотогава той е дългогодишен приемен родител, който е имал трудно детство в Уганда, откъде бяга, когато е на 10 години. “Израснал съм като най-бедният сред най-бедните на планетата. Растях на място, на което никой никога не ми каза, че мога да мечтая“, казва Мутабази.

Когато чува за историята на Тони той признава, че е плакал дълго време, питайки се какви хора са способни на подобно нещо.

Щом разбрах, че семейството писмено се е отказало от правата си и Тони няма къде да отиде, знаех, че трябва да го взема”, спомня си той. Като приемен родител казва, че се е сблъсквал с много истории и много деца, но с Тони се чувства различно. А и момчето също. “Нарича ме “татко” от първият ни ден заедно. И той наистина имаше това предвид“.

През ноември 2019 година Мутабази официално осиновява Тони и казва, че се чувства наистина благословен, че го има в живота си и сякаш през цялото време е имал нужда от него.

Двамата не спират да прекарват време заедно, да четат книги и да гледат филми, да пътуват и да прекарват моменти като истински баща и син.

Тяхната история докосна много хора от цял свят и дори в инстаграм те са следвани от над 20 000 последователи. Там те споделят общите си преживявания и великолепните моменти, за които всеки е мечтаел в някакъв момент от своя живот, а ето и какво написа скоро бащата на Тони:

От всички радости, които родителството е донесло на живота ми, прегръдка от моя син е в горната част на списъка. Никога не приемайте благословията на любовта и обичта от вашите деца за даденост. На нашите деца им отнема известно време, за да се привържат и когато това се случи ние не искаме никога да ги пускаме. Синко, благодаря ти, че направи стъпката на вярата и доверието. Обичам те много.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!