Да отстреляш народа си е по-лесно от отстрелването на глиган

ДПС е един елемент от стабилността на управлението, една гаранция, че това управление няма да се срине при определени обстоятелства.” Знаете ли чии са тези думи? На Ахмед Доган? Мммм, не, опитайте пак. И Лютви Местан не е. Автор е президентът Георги Първанов. И са изречени днес, през 2015 година. В сутрешния блок на БТВ. “ДПС не беше ли опозиция на властта в този парламент?, се питаше обърканата ми глава, но нека не Ви занимавам с личните си проблеми.

Междувременно, думата “демокрация” беше лайтмотив в интервюто на лидера на АБВ. “Сериозното, солидното, демократичното е тайното гласуване…”, “Въпреки острите ни отношения с Манолова, тя пасва добре на тази позиция (омбудсман, бел.ред.) Нападките са елемент от демократичния процес…” “Понеже говорим за демокрация.

25 години изминаха от началото на “демократичните процеси” у нас. И не сме мръднали на сантиметър. Дори по отношение на реториката и изразните средства на управляващите. Израснах с термините “вечният балансьор”, “незаобиколимият фактор”, “елемент от стабилността”, “гарант за стабилност”, “аз съм инструментът във властта.” Ключовите думи на прехода. Едни идват, други си отиват, ДПС остава. Има ли значение тогава КОЙ е на власт, как се казват премиерът, президентът, министрите щом без една партия не може да има правителство. С други думи, правителство има, докато ДПС реши.  А иначе демокрация викате. Избори след избори. Днес, ей така, между другото, лидерът на “гаранцията, че това управление няма да се срути” Лютви Местан, заплаши с нови избори, ако “Борисов не се освободи от Патриотичния фронт”. А при демокрацията не е ли демосът този, който решава кога да има избори? “А дали е така, КОЙЙЙ ще ни каже?”

И реформите се правят с любезното съдействие на ДПС, припомни ни още по-любезно Георги Първанов днес. “Извинявайте кой прокара този вариант на съдебната реформа, за да измие лицето на реформаторите? Това беше ДПС. Така че, Радан Кънев трябва да целува ръка на Лютви Местан, ако питате мен… (що си представих пръстен на ръката, не знам, може би съм гледала много филми на Копола.)… защото вариантът на Съдебна реформа, особено с това разпределение на квотите при прокурорската колегия, беше прокаран от ДПС.”

Тя и тройната коалиция беше прокарана от ДПС, господин президент. Вие бяхте само архитект. И Вие демократично бяхте избран за държавен глава с гласовете на ДПС, господин Първанов. И господин Доган получи най-високото държавно отличие Орден “Стара планина” от Вашите ръце, господин президент. И този вариант на съдебната реформа беше прокаран от ДПС, защото и Вашата партия не подкрепи по-радикалния вариант за конституционни промени, господин президент. ДПС е “елемент от стабилността на управлението”, и с Вашите действия и бездействия.

Ми дайте тогава да отменим изборите. Щото от тях явно няма смисъл. И не ми се оправдавайте пак с онези клишета “народът така ни подреди” и “ами да бяха гласували повече българите”. Народът /онази неопределена аморфна маса, с която е много удобно винаги да се оправдаваш/ реши на последните парламентарни избори ДПС да е в опозиция. Отреди им 36 депутатски места. От 240. Така че – ако ДПС е “елемент от стабилността на управлението”, ако ДПС управлява, въпреки волята на народа, то е защото вие, останалите партии им го позволявате. А това е предателство към Вашите избиратели. Това е лъжа, подмяна, фалшификация. Това не е демократично, господин президент. “Понеже говорим за демокрация.

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

  1. Не искаме да сме богати,искаме да не ни се напомня за комунистическото управление и да виждаме едни и същи по ТВ.В жилищните блокове да се въведе цивилизацията!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!