Визуален дневник за градския живот от Christian Delfino

Макар да е родом от Флорида, фотографът Christian Delfino е по-скоро гражданин на света, постоянно пътуващ и потапящ се в дълбините на големите градове.. Силно привлечен от динамиката им, както и внушителната архитектура, той винаги е със своята камера, с която улавя моменти от градския живот. Освен уличната атмосфера и всичко, което се случва в нея, окото му е привлечено и от архитектурните особености в различните градове. “Нещо, което намирам за много интригуващо е връзката между околната среда, която обществата създават и как тази околна среда, в крайна сметка, повлиява на същите тези общества.”, споделя той. Градските пейзажи имат за цел да подсилят усещането за мащабността на архитектурата с огромните й размери, които понякога притискат и създават почти клаустрофобични чувства.

След като посещава поне 16 различни страни по света, фотографът селектира най-добрите си кадри и кръщава серията с името “Откъснати”. Сам казва в интервю за Aint-Bad Magazine, че в името на това да се почувства свързан с нещо ново и различно, трябва да освободи себе си от всичко, което вече знае за него.

В подбраните фотографии се вижда различният поглед, с който фотографът изследва градската среда и съпоставя изолираните случаи и детайли от уличния живот с мащабните градски пейзажи и архитектурни ансамбли.

Една от най-внушителните му снимки, която доби голяма популярност, е фрагмент от жилищен блок в източен Китай. Кадърът става корица на септемврийския брой на списание VICE през 2017 г..

В интервю за списанието той разказва спомени от вечерта, в която се губи в квартала, когато вижда огромната сграда пред себе си. В търсене на перфектната позиция, от която да снима, той обикаля съседните сгради, търсейки достъп до някой покрив, върху който ще има най-хубава и открита гледка. Малко по-късно креативността и търпението му го даряват с перфектната снимка, която също е част от серията “Откъснати”.

Ето и останалите снимки от серията:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!