Посвети време и на хляба

Според някои народни вярвания се смята, че хлябът има душа. Затова и топлият хляб се нарича “душица”. Той не се реже, не се боде, а се чупи. И присъства във всеки един важен момент от живота ни.

Стара унгарска поговорка пък гласи, че “хлябът е по-стар от човека”.

И аз вярвам, че хлябът има душа и че независимо от повода, приготвянето му е свещен ритуал. Тихо обръщение към собствената душа, кратка молитва за здраве и силна вяра в доброто, която създава храна и за душата, и за тялото.

По цял свят хлябът се прави по различни начини, но със солидна доза талант се замесва и изкуството.

Решихме да ти покажем някои истински шедьоври, които си заслужава да опиташ, точно сега, когато времето ти предоставя тази възможност.

“Има ли хляб, всичко има”, казва една българска поговорка, а ние те подканваме да посветиш малко от времето си в нещо толкова красиво като приготвянето на хляб или питка.

Ето малко идеи, с които да се вдъхновиш.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*