Полетът на птиците

Да видиш невидимото. Да го уловиш, да успееш да го “извадиш” от невидимия свят и да го покажеш на хората, така, както го виждаш ти. Така, почти невъзможно за разбиране, преди реално да се види, се описва фотографският проект на Xavi Bou, в който той заснема и монтира чрез множество изображения прекрасният полет на птиците. И, не, не е нещо, което си виждал преди. Не е нещо, което би разпознал и със сигурност си заслужава усилията, които Xavi Bou полага, за да постигне този резултат.

Страстта на фотографа към птиците се заражда още в детството му и не просто не отслабва през годините, а напротив – разбужда кративността му, за да му даде възможност да покаже света на птиците по начин, който не сме виждали досега.

Поредицата фотографии със заглавие “Ornitographies” е плод именно на този стремеж на Xavi Bou “да направи невидимото видимо”.

След първите кадри от серията, фотографът заминава за Исландия, където е се посвещава на това приключение, занемайки летящи птици на фона на мрачните и едновременно с това величествени скали, които подсилват драматичния пейзаж в снимките му.

Черни, извиващи се в небето панделки, плаващи, спираловидни форми и линии, които формират свои собствен синхрон и последователност на движенията. “Абстрактните изображения съчетават технология, наука и креативност, за да създадат предичвикателни образи, които показват чувствеността и красотата в движението на една птица“, разказва Xavi Bou. Баланс между наука и изкуство и желание да “продължим да възприемаме света със същия любящ и невинен начин, по който сме го правили, когато сме били деца“.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*