“В името на народа”

Криза е. Вече 2 седмици България е с правителство в оставка и много неизвестни. Ще има ли предсрочни избори или нов Кабинет в рамките на този Парламент? На коя партия ще даде третия мандат президентът Росен Плевнелиев. Ще подкрепи ли ГЕРБ правителство на патриотите? А на Реформаторите? Кой ще се съгласи да участва в евентуален служебен кабинет? И всичко това, разбира се, “в името на народа”, сигурността и светлото бъдеще.

В целия този вакуум се раждат много “чудовища”. Затова решихме да предложим идеалния проектокабинет за това, което остана от държавата и обществото ни. Ето го нашето “правителство на спасението”:

Динко – министър-председател. Яко момче, мъжкарче. С мускули. Символ на българщината и патриотизма. Лови бежанци с голи ръце, ръси тестостерон от сутрин до вечер. И е “един от народа”, така да се каже. “Обикновен” българин. Обединител на нацията.

Вицепремиер по всички въпроси – Слави Трифонов. Отговаря на всички критерии на “народа”. Иска да измете “боклука” в политиката. Разбира еднакво добре от балет, медии, Конституция, изборни правила, референдуми и митинги на Орлов мост. И-де-а-лен.

Труда и социалната политика – Черната Златка. След като официално я признаха за “Майка на годината”, можем официално да я направим и “Майка на нацията”. Златка е щедра, работлива, истинска българка. Пък и постоянно я дават по телевизора.

МРРБ – Цеко Минев. Всичко може да построи. И лифт на Банско, и магистрала, и природен парк “Пирин”. Регионален министър-мечта!

МВР – Петър Низамов – Перата, станал известен с доброволческите отряди, които организира за “лов” на мигранти по българско-турската граница. Пазител на националната сигурност. А и ще бъде чудесен коректив на премиера, с когото са в конфликт.

Културата – Иво Сиромахов. Пише книги, статуси в социалните мрежи и въпроси за референдуми. Най-четеният писател у нас за 2015. Мисля, че напълно заслужаваме Сиромахов за културен министър.

МОСВ – Ветко Арабаджиев. Толкова дървета могат да се заменят с китайските им пластмасови, светещи реплики. Не знам какво чакаме още. Евтино, икономично и оригинално. Постът еко-министър му залепва като кристалчета на интериор в хотел.

Отбраната – Георги Марков. Бивш конституционен съдия. Може да крещи с пълно гърло. Радетел за чиста българска раса. Пръв наместник на Орбан у нас. Разбира и от бежанци, и от огради по границата, ще ги изсели всичките мигранти до един.

Финансите – Цветан Василев. Има ли смисъл да обясняваме защо?

МВнР – Николай Бареков – Английският му е “импрувнат”, въртеливите движения – още повече. Може да бъде еднакво близък и с ЕС, и с Кремъл, при това да си вярва и да не си противоречи.

Образованието. Ана Баракова. Учителка. С принципи. Държи на пИпилявия цвят на косата. Числото 13 й донесе щастие, а на българското образование определено му трябва повече късмет.

Земеделието – 100 кила. Човекът, възпял “сливенския кашкавал”. Едва ли има по-подходящ човек за земеделски министър на тази територия. Млекопроизводителите ще спрат да протестират.

Здравеопазването – Веселин Марешки – Няма по-подходящ от него в състоянието, което се намираме. Няма друг, който да ни продава розови хапчета на промоция.

Икономиката – Младежите, които си купиха Дипломатическия клуб. И тримата са подходящи. 21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов, които спечелиха търг на стойност 8,5 млн. лв. Може и в комплект да поемат икономическото министерство. Млади, успели инвеститори. Едва ли можем да си мечтаем за по-добри кандидати за икономическото министерство.

Правосъдието – Боби Ваклинов. И без това народът вярва само на “Господарите”. Златният скункс като ефективна присъда за неспазени обещания. И като диагноза. На съдебната система. И на обществото.

Туризма – Митьо Пищова. КИфтета, кибапчИта, винцИ, миски… Митьо е щедър. Няма да ни изложи пред чужденцитИ.

Спорта – Нешка Робева. Има “здрава ръка”. И мнение по всички въпроси. А винаги ще бъде няколко обиколки напред пред другите министри, защото “леля Ванга” ще й нашепва кое е най-подходящото управленско решение…

Народът кАза!!!  Няма смисъл да го обсъждаме… “Само си викам ДАНО”!

Няма коментари към ““В името на народа””

Сподели мнение!

Мейлът няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *


*