Приемът за есенното издание на Творческа Академия “ЗАЕШКА ДУПКА” е отворен

Четвърта поредна година Академията за Творческо писане “ЗАЕШКА ДУПКА” е готова да приеме всички вдъхновени, любопитни и будни хора, които са готови да скочат в дълбокото и да достигнат до непознати кътчета в литературата, киното и театъра, а също и в самите себе си!

Тазгодишната селекция от лектори за есенното издание на единствената по рода си Академия за Творческо писане “ЗАЕШКА ДУПКА” е още по-силна и всеки един от тях е готов да подаде ръка на желаещите да се включат в някой от курсовете!

Има за всеки по нещо и най-много внимание, желание, споделени знания, мисли и срещи с ужасно талантливи и можещи хора!

Три месеца магична, творческа атмосфера, която ти дава възможност да се учиш от най-добрите, да придобиеш опит и познание, смелост и най-вече криле, с които след “ЗАЕШКАТА ДУПКА” да продължиш да летиш по своя път.

Академията ще се проведе между 23 септември и 8 декември, 2019г. В основата на обучението са заложени интензивни писателски срещи и семинари, и публични събития, с ментори – едни от най-големите писатели, сценаристи, драматурзи и режисьори на България!

______________________

Ето и малко полезна информация от организаторите:

Курсовете, за които можете да кандидатствате тази година са следните:

ПОЕЗИЯ – Иван Ланджев (теория), Петър Чухов и Аксиния Михайлова (практика)

ПРОЗА – Дарин Тенев (теория), Здравка Евтимова (практика клас 1), Ина Вълчанова (практика клас 2), Владимир Зарев (практика клас 1 и 2)

ДЕТСКА КНИЖКА – Зорница Христова

КИНО и ТВ СЦЕНАРИЙ – Правда Кирова(теория), Димитър Коцев – Шошо (практика)

ДРАМАТУРГИЯ – Деляна Манева (теория), Елена Алексиева (практика)

РЕКЛАМНО ПИСАНЕ с Мартин Димитров

АКТЬОРСКИ КЛАС (театър) с актьора Леонид Йовчев и режисьора Ана Васева

СЕМИНАРИ ПО ПСИХОДРАМА със Сузана Степанова и Вяра Кънева (психолози и психотерапевти) (теми: Маски, Културни атоми, Литературни символи, Сънища, Страхове, Как се свързвам със себе си и другите?)

СЕМИНАРИ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИОННИ УМЕНИЯ И ГОВОРЕНЕ ПРЕД ПУБЛИКА с Борислав Николов

__________

Тримесечната програма включва:

– Общо 20 теоретични и практически занятия (два пъти седмично от 19:00 до 20:30ч).

– Три семинара за развиване на творческия потенциал през астрологични и медитативни практики за писане, четене и представяне на текстове пред публика.

– Публични четения и други творчески формати

– Публикуване на текстове на курсистите в литературни медии и печатни издания

– Дипломиране и литературно четене

(завършилите курсисти получават сертификат за обучението си в курса, който са записали)

___________

КАК ДА КАНДИДАТСТВАТЕ?

Изпратете ни:

1. Кратка автобиография, която да съдържа и Вашия творчески опит, ако имате такъв.

2. Актуална снимка

2. Мотивационно писмо за участието Ви в Академията (до 1 стр.)

3. За курса по:

ПРОЗА – до 10 страници прозаичен текст (разказ, кратка проза или откъс от по-мащабна творба)

ПОЕЗИЯ – до 5 стихотворения

КИНО СЦЕНАРИЙ – до 5 страници идея за игрален филм

ДРАМАТУРГИЯ – до 5 стр. идея за драматургичен текст или фрагмент от ваш такъв

ДЕТСКА КНИЖКА – до 5 страници прозаичен текст, желателно за деца

АКТЬОРСКИ КЛАС (за кино и театър) – видео запис на драматичен монолог и show reel (ако имате такива; курсът е подходящ за любители и за професионалисти)

РЕКЛАМНО ПИСАНЕ – до 3 страници прозаичен или публицистичен текст

Всички документи се изпращат на адрес: akademiq.chernova@gmail.com

*Заглавието на писмото трябва да съдържа Курсът, в който желаете да се обучавате. В писмото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да присъства телефонният номер на кандидата.

Заешката дупка е отворена за всички, които са ВДЪХНОВЕНИ, ЛЮБОПИТНИ и ИСКАТ и да скочат в света на литературата, киното и театъра, независимо от творческия опит или възраст. (Е, разбира се е важно да сте навършили поне 16 години, горна възрастова граница няма.)

___________

ТАКСА за всеки курс по писане: 647 лв.

(Възможност за изплащане на вноски – първа вноска 330 лв., втора 317 лв.)

Такса за Актьорски клас – театър – 697 лв.
(Възможност за изплащане на вноски – първа вноска 350 лв., втора 347 лв.)

*При записване на два курса от програмата таксата е преференциална

_______________

Допълнително записване по желание в специалните ни Семинари, които могат да бъдат записани отделно, без да бъдете курсист в някое от направленията ни. Местата са ограничени. При интерес към някой от тях, молим да направите запитване на akademiq.chernova@gmail.com)

– СЕМИНАРИ ПО ПСИХОДРАМА със Сузана Степанова и Вяра Кънева (психолози и психотерапевти) в помощ на писателя, обвързани с личностното му израстване и символите в живота и литературата. Общо 6 дълбоки психоаналитични семинара, които ще развият творчеството ви през призмата на подсъзнанието и символите.

Теми и работни заглавия на семинарите:

  • Маски
  • Културни атоми
  • Литературни символи
  • Сънища
  • Страхове

– Как се свързвам със себе си и другите

Общо 6 семинара – в две съботи всеки месец, в рамките на три месеца (от 23 септември до 8 декември)

Рамка за всеки семинар – 8 астрономически часа:
10:00 -19:30 ч. с 1 час обедна почивка и няколко малки кафе паузи.

Всеки семинар може да бъде записван поотделно, но се препоръчва записване на всички семинари, поради груповата динамика на семинарите

Такса: 127 лв. за 8 часов семинар

762 лв за всичките 6 семинара
*Предлагаме изплащане на таксата на вноски

– СЕМИНАРИ за ПРЕЗЕНТАЦИОННИ УМЕНИЯ във всяка сфера, и справяне със страха от четене и говорене пред публика. Лектор – Борислав Николов.

______________

След завършването на есенното издание ще имате възможност, при желание да се запишете на “Пролетен МАСТЪР СЕМЕСТЪР”, който ще ви отведе право към “Месецът на РЕАЛИЗАЦИЯТА”, в който ще работите с личен редактор върху своя ръкопис, който ще бъде предложен на водещите ни издателски къщи за публикуване.

______________

Мястото, на което се провежда Академията, е центърът на град София, в страхотното пространство HOUR SPACE, на ул. “Иван Вазов” 38.

Успех на всички!

Приемът продължава до 31-ви Юли, 2019г.

Местата във всеки курс са ограничени, затова не чакайте последния момент!

*Ако имате въпроси, ни пишете на akademiq.chernova@gmail.com или се обадете на телефон 0883 402 747.

_____________

ДЕТСКА АКАДЕМИЯТА

Приемът във второто специално издание на ДЕТСКАТА АКАДЕМИЯ за Млади писатели “Заешка Дупка” е отворен за всички деца, на възраст между 8 и 15 години, които искат да се докоснат до света на литературата, чрез страхотната ни програма за млади писатели, ментори – Мартин Колев (автор на бестселъра “Софийски Магьосници”), Диана Петрова (автор на бестселъра “Мъдри приказки”). Водещи и лектори на специалните събития в Академията – поетите Петър Чухов и Рене Карабаш.

Академията ще се проведе от 23 септември до 7-ми декември. Много дни, в които машината на писането ще работи на пълни обороти! Писателските срещи ще се провеждат всяка събота от 13:00ч. до 15:00ч, в периода от 23-ти септември до 7-ми декември. В програмата са заложени още няколко специално организирани творчески събития, които ще се състоят в неделните дни на обучителния период.

1. Основна информация за кандидата

(име, години, училище, творчески опит/хоби ако има такива)

2. Кратко писмо, в което да има отговор на въпроса “Защо искате да станете част от “Заешката Дупка”?”

3. Име и телефонен номер на родител

Всички документи се изпращат на адрес: akademiq.chernova@gmail.com

* Моля, напишете в съобщението, дали изпращате кандидатурата от името на самия кандидат или от името на родител.

Приемът ще продължи до 31-ви Юли, 2019г.

Такса: 497 лв.
*Опция за изплащане на таксата на вноски

Мястото, на което се провежда Академията, е центърът на град София, в страхотното пространство HOUR SPACE, на ул. “Иван Вазов” 38.

______________
С нетърпение очакваме новите млади таланти на България, на които да помогнем да станат по-добри и защо не едни от големите ни писатели!

Онлайн курсове по Проза и Поезия

Онлайн курс по проза

Онлайн курсът по проза е напълно идентичен с физическите курсове на Академията. Всяка седмица на онлайн курсиста се изпращат по два аудио записа (една теоретична (Дарин Тенев) и една практическа лекция (Емануил А. Видински, Ина Вълчанова). До края на обучението той ще получи общо 20 аудио лекции, които може да слуша по всяко време, дори след приключването на курса. Практическата част се случва чрез е-мейл кореспонденция с писателите Емануил А. Видински и Ина Вълчанова, които ще проверяват текстовете, които им се изпращат, писани по задачите, поставени в края на всяка аудио лекция.

Такса: 497 лв.

Онлайн курс по поезия

Онлайн курсът по поезия е напълно идентичен с физическите курсове на Академията. Всяка седмица на онлайн курсиста се изпращат по два аудио записа (една теоретична (Иван Ланджев) и една практическа лекция (Аксиния Михайлова, Петър Чухов). До края на обучението той ще получи общо 20 аудио лекции, които може да слуша по всяко време, дори след приключването на курса. Практическата част се случва чрез е-мейл кореспонденция с поетите Аксиния Михайлова и Петър Чухов, които ще проверяват текстовете, които им се изпращат, писани по задачите, поставени в края на всяка аудио лекция.

Такса: 477 лв.

ВТОРИ ВАРИАНТ НА ОНЛАЙН КУРСА ПО ПОЕЗИЯ
с поетите Рене Карабаш и Димана Йорданова

Всяка седмица на онлайн курсиста се изпраща по една теоретична аудио лекция по поезия (на поета д-р Иван Ланджев). Лекциите могат да бъдат слушани по всяко време, дори след приключването на курса. Практическата част се случва чрез е-мейл кореспонденция с поетите Рене Карабаш и Димана Йорданова, които ще поставят практически задачи на курсистите, които ще им изпращат написаното по е-мейл. Домашната работа се проверява и те получават рецензия за нея и следващото си задание.

Такса: 453 лв.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!