Хотел “Берлин” Ви благодари за добре свършената работа!

Николай Колев-Босия, Манол Глишев и компания целят народните представители с домати. И лук, и яйца. Абе, със салата. Сутрешните блокове правят “ексклузивни включвания” от Парламента. Има “оцапани депутати”, възкликва възторжено популярна водеща. Супер! Камера, работи! “Положението загрубя”, “ескалация пред Народното събрание”, “сензационни кадри на живо от Парламента, има уцелен депутат от Патриотичния фронт”, “изцапаха униформата на полицай с домат”. Има рейтинг. Има доволни зрители. “Маскарите” са замерени с домати. Кеф! Какво повече може да иска един журналист от работния си ден. И вълкът сит, и агнето цяло, и депутатите още по-мразени! Табелата аплауз свети! После имаме хляб и зрелища и за централна, защото Босия и Манол Глишев са задържани. “Ужас!” “Цензура!” “Каква ирония е, че това се случва точно на 9 септември!” “Комунизмът не си е отивал”. Имаме репресирани, зорлем сме направили някакви хора десиденти. И централна емисия ще има рейтинг! Да, така се правят новини у нас.

Тотално сме се бъгнали, хора! И журналисти, и зрители. Наистина ли това ни прави щастливи?! Наистина ли вярвате, че като изцапате костюма на един депутат от Патриотичния фронт ще преборите задкулисието? Пет розови домата и малко лук и готово?! Ми, май си заслужаваме управлението. И Пеевски си заслужаваме (той между другото не ходи на работа, така че не усети “любовта на протестиращите”). “Всички депутати са пасмина”, каза единият борец за правда с домати и застана гордо пред камерата. Няма конкретни искания, няма конкретни обвинения, няма персонална отговорност. Просто колективно плюене… Ми, те, представителите на задкулисието, това искат, бе пичове – да не мразите никого конкретно, а всички заедно, на следващите избори да е още по-ниска избирателната активност и ДПС да е втора политическа сила! Или първа! А, да – и да отвратим всички нормални хора от политиката, те да не искат никога-никога-никога да са депутати, министри и каквито и да било представители на властта. Имаме лоша новина за Вас. Тогава в Парламента ще има само корпулентни, млади и успешни мъже и бивши пловдивски учителки по биология, чиито принципи се ограничават в това да са “пИпИляви”. За това замислихте ли се? Не, нали? На Вас сега Ви е готино, че Ви дават по телевизоРа, герои сте, а след няколкочасов арест направо сте революционери! Извинявайте, но поведението Ви е глупаво и наивно! И моля Ви се, стига сте обяснявали из социалните мрежи колко сте репресирани, пробвайте да хвърляте домати по Американското посолство, Бундестага или Даунинг стрийт и пак ще си говорим кой как Ви мачка…

Демокрация не се гради с домати. И с цапане на фасади на институции. И с търсене на колективна отговорност. Много малко евтини червейчета бяха достатъчни, за да се хванете на въдицата на задкулисието! Изпързаляха Ви! Те това искаха и много лесно го постигнаха! Да сте смешни в очите на едни и да служите за обезверяване и засилване на омразата у други! Хотел “Берлин” Ви благодари за добре свършената работа!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!