Докога ще си ги мерим… протестите

“Гле’й румънците как си търсят правата, пък ние сме примирени, оставяме политиците да ни мачкат и не протестираме за нищо”. “Не сме народ, а мърша”, “преклонена главица сабя не я сече”… Всякакви подобни глупости се разпространяват от няколко дни в социалните мрежи. Откакто в Румъния се случва най-големият антиправителствен протест от 1989-та насам. Всичко живо, свикнало да дудне, мрънка, да линчува “българите”, ей така, по принцип, без много да мисли, сега е решило да блесне из Фейсбук с мерене на протести и с обяснения к’ви сме овце “българите”. Всички сме в кюпа на приспаните роби, без тези, които обвиняват стадото, разбира се. Да си мерим протестите е последната идиотия, която се налага много успешно. Какъв е този мерак непрестанно да се сравняваме с някого за нещо, само за да съобщим на всеослушание как сме най-зле, как срещу тях да тичаме не можем да ги стигнем, какъв смотан народ сме и т.н., не мога да разбера. Някакво извратено удоволствие им носи на ракиените патриоти от дивана да назидават другите и да им обясняват как за нищо не ставаме като държава, нация, народ…

Няма и 4 години след юни 2013 година, когато едни хора 404 дни протестираха, а подмяната е налице. Манипулацията, че у нас никога не е имало толкова много хора, които да протестират, върви с пълна сила. Както и опорката, че в България се протестира само и единствено за пари, сметки за ток и салам.

Дори нямаше да си включа компютъра, за да пиша на тази тема, ако тази откровена лъжа се разпространяваше само от онези, които си мислят, че ден без “оригинален” статус във Фейсбук не е ден и изказват компетентно мнение от <как се прави мусака> до <как се протестира>… Пиша всичко това, защото тази гадна пропаганда се разпространява и от журналисти, от екрана постоянно ни се втълпява как за нищо не ставаме, как не си търсим правата, как румънците ни били дали урок как се протестирало, как се правело, а не като нас, “български овце”, които само мрънкат. Омръзна ми, наистина!

Мили, лаладжии! През 2013 година в България, особено в София, имаше хиляди хора на улицата. Които протестираха не просто срещу едно назначение, а защото се почувстваха унизени, омерзени и искаха да изкрещят, че повече така не може. Протестираха срещу безочието и арогантността на властта, която се изплю в лицата им. Тогава, разбира се, БСП, ДПС и клакьорите им говориха за “платен протест”, “соросоиди”. Вкараха в употреба обидни за техния интелект думи като “умни и красиви”, “толерасти”, “лумпени” и всякакви подобни езикови извращения. Пращаха бели автобуси срещу протестиращите. Същите, които днес се канят да управляват и обещават, че “животът ще дойде по-хубав от пролетен ден”, използваха цялата държавна машина, впрегнаха цялата пропаганда, за да смажат протеста, да го обезличат, да го принизят до “н’Екви самодоволни, оядени софийски келеши и ла*на протестират, щото някой им е платил, щото нямат друга работа или щото просто са си дриШльовци и сноби и им е cool всяка вечер да са на улицата и да пеят песнички”. За съжаление, подмяната успя. Днес БСП е преоблечена в “алтернатива”, а един куп хора, сред които и журналисти, се опитват да ни втълпят, че, разбираш ли, ние сме овце, пък румънците са борбени пичове, които си търсят правата. Да, румънците протестират за едно по-смислено настояще. Точно като нас, през 2013-та.

Всички вие, които умирате от удоволствие да заявите на глас колко сме смотани, клети, жалки и примирени “българите”, можете да си вземете глупостите, опорките и тъпотиите и да си ги заврете някъде. И да, този път без извинение. Ако пък никога не сте протестирали за нищо в тоя, вашия живот, не обобщавайте. Някои са го правили и ще продължават да го правят. Да бяхте излезли от хола си и да бяхте мръднали носа си малко по-надалеч от кафявите медии, щяхте да забележите, че София през 2013 беше пълна с протестиращи. Слабата, или удобно приспана памет, е в полза само и единствено на хората, които на 14 юни гласуваха Пеевски да бъде избран за 15 минути за председател на ДАНС. И, Вие, госпожо Нинова, и Вие го направихте, “не се праветеее, не се праветеее!”, някои помним!

А като ще си ги мерим… протестите, само да ви напомня – нашият отстрани пряката причината за протеста на втория ден. Техният – на петия. Айде чао! И успех на румънците!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

3 Коментари

  1. Абе, Лаладжио неден!
    Само да те питам – тези 404 дни протести – с изключениена 2 от тях, останалите 402 бяха платени соросоидни протестърчета!

    Защо сега НЯМА протести бе, Аланкоолу недно!? Срещу шуробаджанащината Герберюгерска, а?

  2. Честно казано, въобще не се бях замислила, че някой може да сравнява протестиращите в различните държави. Направи ми впечатление само една снимка на хората, които протестираха в Сърбия. Беше направена отвисоко и ясно се виждаше, че никой не беше стъпил на “тревните площи” в парка…. никой, от толкова народ. Само мога да се срамувам, че не съм присъствала на нито една общинска сесия. А, че позволяваме да ни мачкат е самата истина. Щяхме ли да сме на “тоя хал”!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!