Щастливо бягство

Топ 10 на най-романтичните градове в Европа. Така е озаглавена тази класация. Всеки разбира романтиката по различен начин, различна е представата ни кои са романтичните градове и какво очакваме от едно пътуване. Разбира се, има някои вечни клишета, които съзнателно или не, лепим на един или друг град – “Париж – градът на любовта”, “Венеция – най-романтичният град” и т.н. и т.н.

За себе си мога да кажа, че ако един град няма дух, съхранена история, мек климат, гореща кръв и вкусна храна, то той няма как да влезе в личната ми класация. Без значение кой какво търси, със сигурност не бива да забравяме, че пътуванията са едни от най-ценните сувенири за сърцето. Инвестиция в самия себе си. На мен ми действат като кислородна маска. Измиват всичкия стрес, напрежение и натрупани разочарования. Времето, в което не броя калории, а опитвам нови вкусове и аромати, които ми предлага животът. Анти-стрес терапия. Нямам по-любимо време от онова, в което броя дните до планирано пътуване.

Пролетта е близо, а февруари не е единственият месец, в който да отделяме внимание на романтиката. Ето един примерен списък на градове, в които сърцето ни да се почувства на мястото си. А Венеция наистина е добро начало. Да не забравяме, че животът не е само работа, лоши новини, непрестанни предизборни кампании и политически надлъгвания… Дано повече хора могат да си позволят бягство, някъде далеч… Да сме влюбени в живота и тази любов да е взаимна. И не забравяйте: “Не пилейте пари за дрехи… Харчете пари за пътешествия. Какво значение има на колко години са кецовете Ви, ако се разхождате с тях из Париж” 🙂

Венеция, ИталияVenice-1

 

Париж, ФранцияParis-1

Лондон, ВеликобританияLondon

Остров Санторини, ГърцияSantorini

Брюж, БелгияBruges

Будапеща, УнгарияBudapest-1

Мадейра, ПортугалияMadeira

Берген, НорвегияBergen

Порто, ПортугалияPorto

 

Брюксел, БелгияBrussels

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!