Актьорът Румен Драганов с музикален дебют

Гледали сме го в постановките “ГЕО”, “Идиот”, “Луда трева” и др., а последно закри театралния сезон със “Сладка смърт”, по Мате Матишич, където остави публиката с много сладки спомени от едно прекрасно, актьорско партньорство между него и Петър Петров, под режисурата на Димитър Илиев.

За Румен Драганов сме ти разказвали и друг път, точно, когато те съветвахме да не пропускаш “Сладка смърт”. От няколко дни в социалните мрежи отново се натъкваме на неговото лице, но този път в съвсем различна светлина – първото парче на Румбаляка е замислено, завършено и поднесено с много чувство за хумор и без никакви претенции, точно за публика, която владее самоиронията и държи на доброто настроение. Защо и как се е зародила цялата идея ни разказва самият Румен, а ние завършваме с “едно последно пожелание от глупака – нека всеки да си тананика Румбаляка Мадафака“.

Румбаляка? Разказвай. Как ти хрумна?

Директно започвам с името Христо Намлиев. Без този човек щеше да е невъзможно да се сбъдне тази моя малка мечта. Много ми се искаше да направя рап парче, на което да може да се танцува,да има различни музикални инструменти и едни момичета за припев,които да ти се набиват в главата. Такава музика в момента не се прави и просто съм безкрайно благодарен на Христо, че не само ми влезе в главата, а дори подобри идеята. Няма по-подходящ почерк от неговия за музиката, която ми се прави.

Съвсем не е рядко срещано актьор да се занимава и с музика, но ти как се реши?

Истина е, че музиката ме влече още преди НАТФИЗ и дори последната година бях в група, като китарист. Но много ми се искаше да си направя нещо мое. Да тръгна след своя идея. Истината е, че още втори курс ми се зароди идеята да направя едно шарено рап парче, но си чаках момента.

Разбра ли Румбаляка последно какво не му е наред?

Слушам напоследък много рапъри, които говорят за коли, пари и жени. Ето тук се роди Румбаляка. На него много му се иска да е като тези готини хора, но просто не може. Всъщност това е една много тъжна история (ха-ха).

Хахахха. Самоиронията е много важно качество при всички хора. Дори си мисля, че е талант да умееш да се самоиронизираш и това някак ти помага да не се взимаш твърде насериозно. В клипа се вижда една много лека небрежност в изпълнението, без претенции. Добра актьорска игра, или Румен на 100%?

Според мен, когато правиш нещо такова трябва да изходиш от себе си. Аз не съм Румбаляка, но много си приличаме. Не само заради самоиронията, но има моменти, когато съм по-голям задръстеняк, дори от него (ха-ха). Ако човек иска да се учи, наистина е важно да не се взима твърде насериозно. Така си мисля.

В клипа виждаме и доста познати лица. Кажи кои са хората, които са замесени в музиката и видеото?

Няма как да не изредя беквокалистките и актьорите. Те са другите воини помогнали за тази щуротия.
Момичетата от припева са Боряна Братоева и Жаклин Даскалова. Тук искам да кажа, че те нямаха идея за какво ще се пее в песента и записаха припева на пълно доверие. С такива хора ми се работи.
А актьорите от клипа нямаха идея в какво ще се снимат и дойдоха за един тежък 12 часов снимачен ден, без да се оплачат дори един път. А именно: Боряна Братоева, Жалкин Даскалова, Надежда Колева, Кристина Йончева, Габриела Накова, Ели Колева, Цветан Колев, Никола Шопов, Димитър Илиев, Росен Гицов, Борис Марков, Ивайло Николаев, Михаела Илиева.

Новият сезон в театъра скоро започва. Какво те очаква там?

Вече съм започнал репетиции по “Три сестри” на Чехов с режисьор Деян Ангелов. Мисля, че това ще бъде един много смислен процес. Премиерата ще е около средата на октомври.

Накъде с музиката? Имаш ли вече идея?

Постоянно ми идват нови идеи, но си казах, че ще изчакам малко. По всяка вероятност на есен ще опитам да последва второ парче.

___________

Музика – Христо Намлиев

Текст – Румен Драганов

Участват: Румен Драганов,Боряна Братоева,Жалкин Даскалова, Надежда Колева, Кристина Йончева, Габриела Накова, Ели Колева, Цветан Колев, Никола Шопов, Димитър Илиев, Росен Гицов, Борис Марков, Ивайло Николаев, Михаела Илиева

Екип по заснемане:

Режисьор: Петер Чивийски

Оператор: Теодор Асенов

Монтаж: Ангел Зайков

Цветови Корекции: Любомир Балабанов

Ас. Оператор: Васил Нейков

Фотограф: Кети Райкова

Грим и дизайн – Ванина Ангелова, Теодора Цанова

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!