Румяна Бъчварова: “Не може “патриоти”, тръгнали на разходка, да вземат решения за бежанците”

Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава.” Това написа вицепремиерът и министър на вътрешните работи в свой статус във “Фейсбук”. Поводът – разпространеният видео клип, на който се вижда как граждани “арестуват” нелегални мигранти.

Гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението и съобразяването с държавните институции“, допълва Бъчварова. И припомни на медиите: “Излъчването на видеозаписи от гражданските арести показва безкритичност в търсенето на рейтинг и е лесен начин за облъчване на обществото.

Припомняме: Преди два дни министър-председателят Бойко Борисов благодари на друга група граждани, които задържаха чужденци на границата. Вчера от Българския хелзингски комитет (БХК) сезираха главния прокурор за изказването на премиера, което според организацията подбуждало към насилие. Реакцията на Борисов не закъсня и във Фейсбук той заяви: “…Разбирам, че част от моето изказване е некоректно употребено. Категоричното ми мнение е било и е, че гражданското общество трябва да бъде бдително, да подава сигнали и да не остава безразлично към нарушаването на закона, но в никакъв случай не трябва да има превишаване на права. Всяко беззаконие или нехуманно отношение не само, че не се толерира от държавата, но ще бъде и преследвано от закона. Взимаме всички мерки за по-добра охрана на границата.”

Кои от 16-те най-четени медии отразиха коментара на вътрешния министър? Вижте в таблицата:

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”pik.bg” ]Заглавие: Бъчварова на война с доброволните отряди: “Излъчването на саморъчните записи на техните геройства показва търсенето на рейтинг”

Цитат: “Не може случайни “патриоти” да връщат бежанци, това написа на страницата си във Фейсбук Румяна Бъчварова по повод случаите на задържани на границата чужденци.”Гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението, и съобразяването с държавните институции. Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава”, пише вътрешният министър.”
[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”blitz.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dir.bg” ]Заглавие: “Бъчварова: “Не може “патриоти” да връщат бежанци”

Цитат: “По думите й гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението и съобразяването с държавните институции. Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях – за пари или за евтина и опасна слава, допълни Бъчварова.”

Автор: Десислава Димитрова [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ]Заглавие: “Румяна Бъчварова: На границата някои търсят пари или евтина слава”

Цитат: “Трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава. Това написа във фейсбук вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод „изявите” на доброволни отряди по границата.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ]Заглавие: “Бъчварова: Не може “патриоти”, тръгнали на разходка, да връщат бежанци”

Цитат: “Според нея излъчването на саморъчните записи на техните “геройства” показва как безкритичността в търсенето на рейтинг може да се окаже най-лесният път за всеки, който иска да облъчи обществото.”

Автор: Ивайло Анев[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ] Заглавие: “Не може “патриоти”, тръгнали на разходка, да вземат решения за бежанците, обяви Румяна Бъчварова”

Цитат: “Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава. Това пише в свой статус във “Фейсбук” вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова по повод разпространения видео клип, на който се вижда как граждани “арестуват” нелегални мигранти. “Гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението и съобразяването с държавните институции”, посочва Бъчварова.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ]Заглавие: “Румяна Бъчварова: На границата някои търсят пари или евтина слава”
Цитат: “Тя припомня, че няма друг освен компетентните органи, който да може да прецени кое е целесъобразно, когато става въпрос за бежанците”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ] Заглавие: “Бъчварова във “Фейсбук”: Не може случайни “патриоти” да връщат бежанци”

Цитат:  “Не може случайни “патриоти” да връщат бежанци”, това написа на страницата си във “Фейсбук” Румяна Бъчварова по повод случаите на задържани на границата чужденци.
Автор: Росица Валентинова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ]Заглавие: “МВР вече трябва да следи не само бежанци, а и патриоти на разходка”

Цитат: “Излъчването на видеозаписи от гражданските арести показва безкритичност в търсенето на рейтинг и е лесен начин за облъчване на обществото. Такова мнение изказа вътрешният министър Румяна Бъчварова в профила си във Фейсбук. В коментара по повод случаите на задържани на границата чужденци, министърката намеква, че медиите носят отговорност за разпространяването на записите. Тя е категорична, че правомощия да задържат имат единствено органите на МВР, които са приели единствено помощ от Министерството на отбраната. Преди два дни премиерът Бойко Борисов благодари на друга група граждани, които задържаха чужденци на границата. След като от Българския хелзингски комитет (БХК) сезира главния прокурор за изказването му, което според организацията подбуждало към насилие, Борисов се коригира. Във Фейсбук профила си той коментира, че единствените компетентни органи да пазят границата са МВР.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ] Заглавие: “На границата някои търсят пари или евтина слава”

Цитат: “Излъчването на видеозаписи от гражданските арести показва безкритичност в търсенето на рейтинг и е лесен начин за облъчване на обществото, смята Бъчварова. Бъчварова намекна и това, че медиите носят отговорност за разпространяването на тези записи.”

Автор: Анжелина Димитрова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ]Заглавие:“Румяна Бъчварова за гражданските арести на мигранти: Правят го за пари и евтина слава”

Цитат: “Гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението, и съобразяването с държавните институции. Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава”, пише министър Бъчварова.[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”topnovini.bg” ] Новината не е отразена! [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ] Новината не е отразена! [/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

  1. Що да не може ? Като няма политици ,обичащи Родината си ще трябва гражданите сами за се грижат за нея.

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!