“Сладка смърт”

“Какво сладко има в смъртта? И ако тя изобщо може да бъде сладка, то колко горчив трябва да бъде самият живот?

Възможно ли е един копнеж към по-добро да се превърне във всеобща лъжа и сънуване наяве? Много въпроси, а отговорите неясни… Като че ли с идването на “Демокрацията”, те вече са загубили значението си. Спрели са да ни тормозят. Всичко вече е ясно! Всичко вече е по-лесно! Стига сме се обърквали, че кога ще ги стигнем Американците? Така чаканото възмездие дойде, старото си отиде… май. Или само етикетите се смениха, червеното стана синьо, промяна няма, а времето е все така спряло и всичко си остана същото… До тук с политиката!

Денят е Велики Четвъртък,

Градът е Мюнхен,

Годината – досущ като сегашната.

Две изгубени души стоят на границата между живота и смъртта; Социализма и Демокрацията; смисъла и отчаянието; изкуплението и погребението.

Радиото крещи “Промяна! Промяна! Време е за нов живот!”

Затваряйте ковчега, прибираме се у дома…”

С тези две загубени души ще се загубим и ще се открием отново и ние. Като публика, всеки поотделно, всички заедно, който, както го почувства.

“Сладка смърт” ще е повод да отворим очи, уши и души. За промяната, за вече промененото, за миналото и за бъдещето. Защото всеки сам решава по кой път да поеме.

С много чувство за хумор и много смисъл ще преживеем историята на поет и алкохолик в емигрантска квартира, които попадат в трагикомични ситуации, опитвайки се да сбъднат мечтата за бленуван и спокоен живот в собствената си родина, докато са поставени на ръба на провала.

За сладкото и горчивото в една постановка, в която смъртта е може би единствен изход. От какво точно ще видим на 18 юни в Театър “Възраждане” в постановката “Сладка смърт” по Мате Матишич.

Ще се видим там!

_____________

“Сладка смърт”

Режисьор: Димитър Илиев

С участието на: Румен Драганов и Петър Петров

Сценография: Елис Вели

Музика: Радослав Шуранов и Стефан Филипов

Жанр: Комедия

____________

Билети може да закупите ТУК.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!