Красотата отблизо

“Напълно съм омагьосан от физическия свят около мен. Обсебен съм от естествената му красота. Моята кариера в науката само увеличи това чувство на благоговение. За мен фотографията е начин да улавям тази физическа красота и да предавам чувството на другите”, споделя биохимикът и фотограф Линдън Гладхил. Известен със своите научни снимки, той успя да омагьоса и нас с поредната серия макрофотографии, този път на красивите пеперудени крила. Докато изследва структурата на крилата, той създава зашеметяващи фотографии. Увеличени с между 7 и 17 пъти спрямо реалния си размер, върху снимките се виждат и формите, които образуват. За да може да види и заснеме тези най-фини и малки структури по крилата, Гладхил използва специално оборудване, микроскоп и лещи за макро фотография.

Всичко, което той ни показва е невидимо за човешкото око, но благодарение на таланта си и развитите технологии, Гладхил успява да ни разкрие един друг свят – цветен и омагьосващ с красотата си! И да, тя често се крие в най-малките неща…

Насладете се и Вие:

 

02

04

05

06

07

08

09

10

12

13

14

15

Macro of the scales of a butterflies wings

Butterfly wings, detail. The body of this butterfly had been consumed by ants leaving only the wings. A trip up the Manambolo River to the junction of the Andranofakatia.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!