Софийска опера и балет заедно с Хосе Карерас на последния му концерт у нас през май 2019!

Несъмнено едно от най-очакваните е грандиозният концерт на великия испански тенор Хосе Карерас, който избра оркестъра на Софийската опера и балет да изпълнява музиката от репортоара за последния му концерт в България, който ще бъде на 11 май в зала Арена Армеец.

Маестрото се спря на оркестъра на столичната Опера след няколко предложения от страна на организаторите, заради огромния му опит с оперна музика не само в България, но и с гастролите си по целия свят. 67-членната формация познава отлично голяма част от класическите арии, които Карерас ще изпълни в София през пролетта. Музикантите ще разучават и допълнителен материал, чийто партитури екипът на Карерас ще изпрати съвсем скоро. Във великолепния спектакъл, в който ще се включат над 120 човека екип, ще бъде последно Adios! на маестрото с българската публика, в което той ще изпее всички незабравими арии, превърнали се в емблеми на няколко десетилетия.

Концертът ще бъде изключително специален за дългогодишната кариера на един от Тримата тенори, Карерас, защото ще бъде последен и за целия Балкански полуостров. Бенефисния концерт на Хосе Карерас ще дирижира уважаваният испански диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат обявени и още гост-музиканти за концерта на 11 май, за който по всичко личи, че ще се помни дълго от няколко поколения!

Билети за концерта на Хосе Карерас в София за България, Македония и Румъния, могат да се закупят в мрежата на Ивентим, а всякаква информация може да намрите на страницата на събитието във фейсбук.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!