Спектакълът CAGED със световна премиера в Пловдив

CAGED e мултидисциплинарна международна колаборация, в която се сливат съвременен танц, музика и куклен театър. Хореограф на спектакъла е Пансън Ким (Корея), а в проекта ​взимат участие българските артисти Павел Терзийски (музикално изпълнение), Стефан Димитров и Полина Христова (кукловоди), Никола Тороманов (сценография), Мариета Голомехова (кукли и маски) и Емилиян Гацов (звуков дизайн). В спектакъла ще видим танцьорите от Корея – Бонг Су Ким, ​Йонгджун Шин и Джийон Янг, а светлинният дизайн е в ръцете на Каролин Вандам от Франция.

Спектакълът ​е копродуциран от Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и ще бъде представен за първи път на 7 септември в Дом на културата “Борис Христов” от 19:30 ч.

***

“Този проект се случва именно в Пловдив, защото е част от дългогодишната ни стратегия за допринасяне за децентрализацията на културния сектор в България. Този път в нова за самите нас посока – като създатели на културно съдържание “made in BG”, което да направи сериозна заявка на международната сцена, вместо в обичайната ни роля на “вносител” на висококачествено културно съдържание от цял свят. Зад проекта застана много силен международен екип от изключителни артисти и професионалисти. От сърце им стискам палци да успеят. Ние само създадохме средата, необходима този проект да се случи.”

Асен Асенов – директор на ​ Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства”

CAGED е първата продукция на GAYA DANCE COMPANY, основана в Пловдив тази година. Спектакълът е преживяване, в което границите на отделните жанрове на изпълнителските изкуства са размити.

CAGED отваря смело вратата към света на страха, в който живеем. Страхът, който поразява умовете ни, който ни пречи да бъдем свободни и щастливи. Спектакълът ни напомня, че умовете ни имат силата да превръщат мислите в реалност. Докато живеем в страхове, забравяме, че това е състояние, което може да бъде победено. Не осъзнаваме, че те са единствената преграда между нас и щастието.

CAGED не предлага рецепта за борба със страховете. Точно обратното. CAGED ги изважда ги на светло, за да може да ни срещне очи в очи с това, което ни плаши. Спектакълът, обаче, показва, че невидимите стени, които издигаме между себе си и щастието, могат да бъдат разрушени единствено от нас самите.

За Пансън Ким (Корея):

Пансън Ким ​се занимава със съвременен танц от дете, а на 18-годишна възраст постъпва като студент по Изящни изкуства в Националния университет по изкуства в Корея (K-Arts) в Сеул, Южна Корея. Работил е с Жан-Клод Галота,

Изток Ковач, Исмаел Иво, Laboratory Dance Project, Мина Ю, Еманюел Гат и Амала Диано. От 2010-а година създава редица съвременни танцови спектакли с международно участие и признание. Ким е изкушен от съкровените емоции, тънките струни на душевността и обмяната на енергии между хората, а център на работата му са мултидисциплинарни колаборации с международни творци от различни сфери.

***

За световната премиера в Пловдив пристигат над 25 директори на театри и фестивали от Европа, Латинска Америка и Азия.

Проектът е продукция на Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и се случва в партньорство с Община Пловдив, Media Networks и Европейски Пътища.

________________

CAGED – световна премиера
7 септември 2019 – 19:30 ч.
Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

Билети ще намерите онлайн в мрежата на ​EpayGo. Събитието следете ​тук.

За повече информация следете ​Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства”​ и ​GAYA Dance Company​ във Facebook.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!