Студенти живеят безплатно в старчески дом

Близо до Амстердам, в старческия дом „Humanitas“ няколко различни поколения заживяват под един покрив. Домът предоставя възможност на студенти да заработят своето безплатно пребиваване в дома като полагат грижи за възрастните хора. Идеята се ражда след множество студентски оплаквания от прекалено шумните и порутени общежития на близкия университет.

1

Младежите прекарват най-малко 30 часа месечно като задълженията им се състоят в сервиране на храна,  организиране на рождените дни и празници на възрастните, както и обикновено общуване с тях. Тази обстановка предоставя възможност на различните поколения да се учат едни от други. Студентите споделят, че единствената трудност за тях е да гледат как възрастните им приятели се разболяват и си отиват. Според управителите на дома присъствието на младите намалява опасността обитателите му да страдат от здравословни проблеми, вследствие на социалната изолация. „Студентите пренасят външния свят тук“, казва един от управителите. „Има топлина във взаимоотношенията им.“

2

12345

123456

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

2 Коментари

  1. Нямам думи ,толкова е хубаво и за двете страни.Младите се научават безплатно от възрастните хора на добрина ,човечност,опит и съм сигурна ,че след време и семейството ще им е по сплотено.А за възрастните хора е щастие и по дълъг живот ,че могат да общуват с млади интелигент ни ,засмя ни и пълни с живот деца.Така се намаля според мен престъпността,алчността,завистта ит.н.Дано и тук един ден да се приложи.

    1. Няма да го приложим, защото ние не искаме да намаляваме престъпността, алчността и завистта!!! За съжаление!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!