Кралят си отиде! Да живее кралят!

C’è solo un capitano*

Време е. Плаках всеки ден. Това беше единственият ми футболен екип. Взех решението заедно с жена ми и семейството. Бях тук 25 години… Исках да напиша нещо смислено, но аз не мога, аз изразявам себе си само чрез краката. По дяволите това време, как лети. От утре вече ще е различно. Искам да посветя това слово на вас, на всички, които крещяха “Тоти-гол”. Сега всичко свърши наистина.

Сложих фланелката си за последен път, макар да не съм готов да го направя. Може би никога няма да съм готов. Не е лесно. Сега ме е страх, но не като преди дузпа, по-различен страх е. Сега имам нужда от вас и от вашата подкрепа. Тази подкрепа, която винаги сте показвали. Бях капитан на този велик тим толкова време, това е уникална чест. Вие винаги ще бъдете в живота ми. Сърцето ми винаги ще бъде с вас.

Сега отивам в онази съблекалня, която ме посрещна като дете и ме изпраща като мъж. Аз съм горд. Дадох 25 години любов. Обичам те, Рома”.

Един голям спортист се сбогува с публиката със сълзи на очи. И публиката плаче със своя капитан. Бенефисът на капитана на “Рома” Франческо Тоти. Il capitano, който беше верен на своя отбор и на феновете му 25 години. Това не е просто футбол. Любов е. Отдаденост. И магия някаква. Да обичаш толкова, че да те боли. Да се разположиш удобно върху най-специалната част на сърцето на онези, които отдавна не са ти просто фенове. Те са част от семейството ти. И вярват на теб. И ги боли с теб. И са благодарни, че те имат в живота си.

Viva Totti!

А ето как Рим се сбогува със своя капитан. “C’è solo un capitano” и всички го обичат! Viva италианските сърца!

Piazza-TottiPiazza di Santa Maria Liberatrice беше прекръстена на “Piazza Francesco Totii VIII, Крал на Рим

romaГрадският транспорт в Рим: “Бладорим, Капитане!”

rr2-1Метростанция “Re di Roma” в италианската столица в неделя осъмна като “Totti Re di Roma”

tottiPorta Metronia в Рим беше изрисувана с графит с фигурата на Тоти и надпис: “Отбрана на вечната любов”

C’è solo un capitano* – Има само един капитан (б.а.)

Сподели с приятели!Share on Facebook391Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Няма коментари към “Кралят си отиде! Да живее кралят!”

Сподели мнение!

Мейлът няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *


*