Това е България – България на добрите новини /19.09-25.09.2015г./

добрите новини в България

Добрите новини обиновено остават натикани в ъгъла. Не можем да ги открием сред морето от негативизъм, скандали и проблеми. А всички имаме нужда от мъничко позитивизъм и вяра. Да говорим и пишем за добрите примери, за можещите и успелите. Да се усмихнем. Да повярваме, че от нас зависи успехът.

И тази седмица даваме път на доброто:

Български фолклор представи страната ни на най-престижния фламенко форум в света. Международният проект „Еструна”, с участието на хор „Нови български гласове”, бяха част от септемврийския фестивал в столицата на фламенко музиката – испанският град Севиля. 

Ръстът на производителността на труда в България, съгласно измерителя брутен продукт на един зает, се увеличава съществено в периода на нашето еврочленство, сочи доклад на Световната банка. “По-високият темп на растеж е от критична важност, за да увеличаваме и сближаването на доходите ни с тези на останалите държави от Европейския съюз.”, смята икономистът Андрей Захариев. 

Шестокласникът Роберто Владов от Пернике донесе на България сребърен медал от турнир по борба в Белград. Това съобщи директорът Спортното училище в града Валери Стоилов. Перничанинът се е класира втори в категория до 33 кг. 

Златен накит е открит по време на разкопките в праисторическия солодобивен център “Провадия Солницата”, съобщи ръководителят на обекта и председател на Научния съвет на Националния археологически институт с музей-БАН проф. Васил Николов. Накитът представлява златна висулка с тегло около 2 грама. Тя е открита между гробовете. Според проф. Николов златото е 23-34 карата.

Братята Кубрат и Тервел Пулеви откриват своя боксова академия в София, в която са инвестирали около 1 милион лева. В нея ще се обучават и деца, и възрастни.

Театралната зала “Крикор Азарян” в НДК ще бъде открита на 26 октомври с пиесата на Антон Чехов “Чайка”, поставена от режисьора Явор Гърдев. Заглавието не е избрано случайно – Чехов е може би най-любимият драматург на Крикор Азарян.

“Фокус: България” – това е името на най-мащабното представяне на българско съвременно изкуство на престижен международен панаир. Събитието ще се състои от 24 до 27 септември в австрийската столица. “Фокус България” включва изложба, представяща 56 български автора, живеещи в България и Австрия, видео творби, дискусии, разговори и срещи с художници.  

Най-големият детски научен център в Източна Европа ще отвори врати в София на 1 октомври. В “Музейко” децата ще имат възможност да се потопят в света на забавното знание с 13 изложби и над 130 интерактивни игри, които ще променят схващането, че науката е прекалено сложна за деца, обясняват организаторите.

Сподели с приятели!Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Вашият коментар

*