В търсене на… оранжерии

Дуото във фотографията и в живота India Hobson и Magnus Edmondson обединиха усилия, за да осъществят една много красива и цветна идея – Glasshouse Greenhouse – книга, събрала уникална красота и богата история на някои от най-впечатляващите стъклени оранжерии от цял свят. Книгата е разделена на седем тематични глави, включително история, изследователска дейност и любопитни факти.

Glasshouse Greenhouse е много интересен визуален и писмен разказ за историята на всяко място и неговото откриване. Двойката прекарва часове в търсене на всяко едно от местата и превръща малкия на пръв поглед проект в своя хоби.

India Hobson и Magnus Edmondson пътуват много по света, а търсенето и заснемането на оранжерии се е превръща в истинско приключение.

За своята книга двамата разказват, че резултатът е удивителен и хората ще видят и усетят магията на сливането между ботаниката и архитектурата. Макар да нямат градина, техният дом също е изпълнен със зеленина и признават, че имат “от всичко по малко, като изключим растенията. Те са много“.

Двойката се радва на грандиозен успех в социалните мрежи и по-конкретно в Instagram. Разбира се, тяхната идея не е единствена, нито първа подобна. В социалната мрежа вече могат да се видят стотици фотографии, посветени на любовта на хората към оранжериите. Но, както казва India Hobson, техният проект има за цел и да събуди любопитството на хората и да насърчи посещението на туристи не само в музеите, но и на подобни места като оранжерии или ботанически градини. “Там има цял един свят, който може десетки пъти да сме виждали, заснет от други хора в инстаграм, но никога не може да се сравни с реалното преживяване“.

Книгата им може да бъде закупена от Amazon.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!