Piaggio представи електрически скутер Vespa

Повече от 70 години след появата на може би най-емблематичния скутер в света – италианската икона Vespa, марката представи електрическа версия на двуколесното превозно средство.  Piaggio, произвоидителят на скутера, обяви, че новата Vespa ще бъде пусната в продажба през пролетта на 2018 година. Цената все още не е известна.
С новата Vespa Elettrica ще могат да се изминават около 100 км или 62 мили на един пробег. За тези, които са желаят по-гъвкав вариант, Vespa предлага и хибридна версия с генератор, захранван с газ, наречен Elettrica X, който може да се простира до 200 километрa (около 124 мили). И двата модела ще бъдат изцяло изработени в Италия, в централата на Piaggio в Понтедера.

1

Italian-Vespa

Vespa

Четири часа ще са необходими за пълното зареждане на батериите, обещават от Piaggio. Според компанията, купувачите трябва да очакват около 10 години (или около 50 000 и 70 000 км) живот на батерията и предупреждават, че след 1 000 зареждащи цикъла капацитетът на скутера ще намалее до 80% капацитет. Все още не е ясно дали ще има възможност за подмяна на батерията.

Vespa Elettrica има 4.3-инчов TFT цветен дисплей, който дава информация за скоростта и нивото на батерията. Приложението “Vespa Elettrica” ще позволи на потребителите да свържат скутера с телефона си през Bluetooth, така че моторчето да може да показва съобщения и входящи телефонни разговори. Приложението ще може да дава възможност и за диагностична информация за скутера.
4

Потребителите ще могат да се възползват и от серия гласови команди, сред които да контролират силата на звука на музиката, която слушат, при условие че разполагат с Bluetooth каска. Vespa, разбира се, пуска специална каска, оборудвана с вградени Bluetooth високоговорители и микрофон, заедно с Elettrica, за тази цел.

05_Vespa_Elettrica_helmet

Сподели с приятели!Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Вашият коментар

*