Време за почивка

Американският уличен артист, художник и дизайнер Брайън Донъли, по-известен като KAWS представи най-новата си творба “KAWS:HOLIDAY” “Companion”. “Companion” представлява 31-метрова надуваема скулптура, която няколко дни беше удобно полегнала във водите до пристанище Виктория в Хонг Конг, а до 31-ви март може да бъде видяна вече и на крайбрежната алея край парк Тамар. Познатият герой от творческия свят на KAWS се появи в очаквания гигантски размер, плаващ спокойно във водите с очи насочени към небето. Основната идеята на скулптурата е да обърне нашия поглед освен към себе си и към нас самите, но най-вече времето, което отделяме, за да поглеждаме нагоре и да се отдаваме на спокойствие и усамотение.

Монохромната фигура е най-голямата, която е създавал KAWS досега, а основната й мисия е да пресъздава спокойствие и почивка. Както каза и самият автор в интервю за TIME: “Мислех си за цялото напрежение в света и исках да създам работа, която да накара хората да мислят за релаксация. И няма нищо по-релаксиращо от това да лежиш по гръб във водата и да гледаш към небето“.

Работата е стартирана заедно с хонгконгското креативно студио AllRightsReserved за годишния хонгконгски месец на изкуствата и ще може да бъде видяна до 31 март 2019г.

За всички онези като нас, които нямат възможност да я зърнат на живо остава само да си спомним и най-важното – посланието.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!