Вулгарността на демокрацията

Колко демократичен е демократичният референдум във Великобритания? Представителността на пряката демокрация справедлива ли е?

16 141 241 искат Великобритания да остане в Европейския съюз, 17 410 742 – не. Резултатът е почти равен 48:52. Демокрацията обаче каза “Да го духатe” на 16 милиона граждани. Без да взима дори предвид, че точно тези 16 милиона движат икономиката, за да може останалите 17 да получават заплати, социални помощи или пенсии. “Скъпи млади, образовани и предприемчиви, заврете си мнението отзад”, крещи демокрацията! “Справете се сега и с кризата, която предизвикаха останалите 17 милиона, за да може те пак да имат да папкат.” Да живее демокрацията и нейната справедливост!

Хайде сега да разгледаме числата в следващата картинка:

brexit64% от младите хора (18-24 години) искат Обединеното кралство да бъде в обединена Европа. На тях им остават 69 години да живеят с решението от референдума. Те ще живеят по начин, с който не са съгласни, цели 69 години, а по-младите и по-дълго. “Да го духат младите”, хили се демокрацията. Хип-хип-ура за демокрацията!

Имате правото да ме убиете с камъни заради десния ми цинизъм. Тя – “демокрацията”, вече толкова ме е убила, че просто ще си похабите камъните. По-добре си ги сложете в джобовете, помага за сваляне в реалността.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!