“Waiting to Be Found” и красотата на минералите

Светът на минералите и кристалите винаги е бил нещо завладяващо и интересно, като неоспорим факт е приказната красота на земята, която е “запечатана” във всяка форма и цвят.

Видеото Waiting to Be Found”, разкрива чудни детайли около някои минерали, като се показва част кристализационния процес. Проектът е на базирания в Лондон графичен дизайнер и фотограф Dan Hoopert, който използва 3D софтуер за специални ефекти Houdini и Redshift, за да те омагьоса с детайли и прецизност на изображението.

Вдъхновението зад видеото се крие в статия от 2019 година на Международната минералогическа асоциация (International Mineralogical Association), която признава вече повече от 5000 различни минерали, включително добре познати силикати, които наброяват повече от 500 вида и изграждат около 90% от земната кора. Учените обаче все пак смятат, че тепърва ще се натъкват на много находки на редки и богати минерали, някои от които вероятно все още дори не са открити. Все пак през последното десетилетие към нарастващия списък на асоциацията са добавени около 1000 нови вида.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!