“Аз за тези пари няма да работя”

Малко курортно селище в Северна България. Началото на летния сезон наближава. Собственикът на beach бар търси сервитьорка. Офертата: 1000 лв. месечна заплата с осигурени храна и нощувки за целия сезон. Желаещи почти няма. Тези, които се отзовават на обявата за работа, са недоволни от заплащането. Една от девойките изразява неудовлетворението си в прав текст: „Аз за тези пари няма да работя. По-добре да си стоя цяло лято вкъщи. Пък и не искам да работя до морето, а да не мога да ходя на плаж”.

Разпознахте ли се,  момичета? Следващите редове са за вас:

  1. Не си огладняла достатъчно. Знаеш, че родителите ти или други близки ще ти помогнат финансово и не смяташ за нужно да работиш.

  2. Не познаваш изобщо трудовия пазар в държавата и населеното място, в което живееш. Да си недоволна от 1000 лв. месечно възнаграждение, при минимална работна заплата в страната от 360 лв., навежда именно до подобни изводи. А те не са добра атестация. Ама никак.

  3. Нямаш никаква реална самооценка. Претенциите са ок, стига да не надхвърлят възможностите ти. Може и да си мислиш, че си бъдещата Ангела Меркел и „сервитьорка“ ти звучи недостойно. Длъжни сме да те предупредим, че тази желязна дама познава всички физични и химични закони. А те са ужасно досадни. И ги е учила на език като немския, което автоматично прави нещата още по- неприятни. Така де, просто ти напомняме, че тя е преживяла доста по-гадни неща от сервиране на кафе край морето.

  4. Смяташ, че има много по-лесен начин за изкарване на пари. И може би си права. Но трябва да знаеш, че животът на плеймейтките също не е лесен. Конкуренцията и там е смазваща. А и постоянно се появява една по-млада, с по-дълги крака и с повече екстеншъни. Чалгапевиците също я закъсаха. Жанрът е в криза, бизнесмените, от които традиционно се раждат деца във фолка, вече имат по няколко наследници. И пластичните хирурзи постоянно вдигат цените. Просто да си знаеш. Време е да се размърдаш от дивана. Освен ако не рисуваш новата „Мона Лиза“ на него.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!