Церемонията за връчване на Наградите на Фондация “Стоян Камбарев” ще може да бъде гледана по БНТ

Eдинадесетата Официална Церемония за връчване на Наградите за изкуство на Фондация “Стоян Камбарев” ще се излъчи премиерно по традиция в ефира на Българска Национална Телевизия тази събота, 5- ти септември от 22:00 ч.

Зрителите ще се насладят на кино, музика, приказна мултимедия и осветление, красота и впечатляващ талант – така само с няколко думи може да се опише това необикновено културно събитие, на което се връчват най-престижните и чакани награди за млади творци в България!

Водещ на Церемонията, състояла се в Joy Station отново бе един от най – верните приятели и част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“ журналистът Ники Кънчев.

Звездни музикални изпълнения ще видите от прелестната Мария Илиева, магнетичната Виктория – Българският представител на Евровизия (2020 и 2021), многоликия артист с международно признание Иво Димчев и най-атрактивният финалист от „Гласът на България “ 2020 – Пламен Бонев.

Иво Димчев

На сцената изгряха и двама от номинираните за Наградата за Полет в изкуството – 17 годишният виртуозен виолончелист Сион Найман, както и съвременният танцьор и пърформър Васил Дипчиков в любовен дует с половинката си на сцената и в живота Виктория Петрова.

Сион Найман

Независимо от тежките последствия заради извънредното положение Деси Тенекеджиева се завърна от Лондон и заедно с борда на Фондацията направиха и тази година възможно провеждането на най- елитните награди за млади творци у нас – култовата Награда за Полет в изкуството “Стоян Камбарев” и Наградата за Кино 355.

Бляскавата Церемония бе едно от първите големи арт събития, провели се след пандемията и отново бе уважена от културния, бизнес и политически елит на страната ни, като сред официалните лица, освен Почетният председател на Фондацията президентът Петър Стоянов и почетните членове кметът Йорданка Фандъкова, Левон Хампарцумян и Надежда Нейнски, награди връчиха и верните благодетели сред които представители на бизнеса като очарователните Нели Беширова и Петя Нановска, г-н Тихомир Трифонов, меценатът Николай Неделчев, продуцентите Иван Тонев и Филип Рот.

Зрителите ще чуят и топлите думи отправени от звездите Михаела Филева, Аделина Радева, Койна Русева, маестро Йордан Камджалов, проф. Георги Лозанов, заместник-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов, Христина Патрашкова, Кремена Димитрова и Йосиф Камбарев, който връчи Специалната Награда на УниКредит Булбанк.

Големи изненади и награди, чрез специални видео обръщения, предоставиха продуцентът Георги Тошев и актьорът Димитър Маринов от Лос Анджелис.

Сърдечен видео поздрав от чужбина отправиха и Почетният Председател на Фондацията Президентът Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Десислава Банова.

Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-сериозният и желан приз за млади творци у нас. Кой грабна бронзова статуетка на Кольо Карамфилов и 3000 лв. зрителите ще разберат на края на Церемонията.

Номинираните пет млади творци тази година са кинорежисьорът и блогър Крис Захариев, актрисата Мартина Апостолова, музикантът Сион Найман, визуалният артист Мария Налбантова и танцьорът Васил Дипчиков.

За втора поредна година бе връчена и Награда за Кино 355, с която Фондацията предизвика всички млади кино режисьори. Професионално международно жури избра 3-мата финалисти Ваня Бойчева, Евгения Танева и Петер Чивийски, които заснеха 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Премиерата им бе на Церемонията, а публиката определи големия победител, който грабна изящна авторска статуетка и 10 000 лв за продуциране на следващия си филм.

А кои са големите победители и какви специални награди получиха всички номинирани и финалисти, зрителите ще видят тази събота от 22ч. само по БНТ1.

Събитието се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” и Награда за кино 355 се провежда благодарение на официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и РИСК ИНЖЕНЕРИНГ и с подкрепата на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Хоум, Технополис, MERCI, IDEA comm, НДФ “13 века България”, Prime Development, SSG, RED Devil, Винарска изба Катaржина Естейт, Перно Рикар България, счетоводна къща РАН-Р, Cinelibri, VIP Security, ядки Rois и вода Балдаран. Дизайнер е София Борисова, а комуникационен партньор New Events Vision.

_______________

Съдържание: Фондация “Стоян Камбарев”

Снимките са предоставени от Фондация “Стоян Камбарев” 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!