“Да разлаем кучетата”

В страната тече военна мобилизация“, заяви от трибуната на парламента лидерът на „Атака“ и депутат в 43-то НС Волен Сидеров.  Той заяви, че служители на армията в много градове са получили повиквателни, с които са предупредени да се явят в случай на нужда. Сидеров свърза тази процедура с посещението на генералния секретар на НАТО у нас.

Резултатът:

България и Министерството на отбраната не мобилизират войски, нито подготвят война срещу която и да е държава, заявиха по- късно от военното ведомство.

Часове след изказването на Волен Сидеров в парламента, че “в Шабла ще бъде разположено вероятно ядрено оръжие, може би химическо и това ще бъде насочено срещу Русия“, държавното радио “Голос России” излезе с материал, озаглавен “България се готви за война?”.

Размисъл:

Думата „парламент“ е с латински произход /“Parlamentum”/ и означава буквално – зала, в която заседават/дебатират представители на националния елит. На старофренски „parlement” е разговор, говорене.

От трибуната на най-висшия законодател орган на Република България, всеки представител на националния елит дължи най- малкото мяра в изказването. И хармонично съчетание между лична свобода, отговорности и функции спрямо общността, която представлява. Защото подобни изказвания са не само непремерени. Могат да бъдат и вредни. За тези, които са ти гласували доверие да си в залата на избраните.

И – защото започнахме с препратка от старофренски – ще напомним на Волен Сидеров думите на един велик французин: „Патриотите са тези, които обичат родината си, а националистите са онези, които мразят останалите“./Ген. Шарл дьо Гол/. Така че – нека бъдем патриоти! Поне от трибуната на Народното Събрание.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!