1,2,3, Soleil – впечатляващата изложба на художника Julien Malland

1,2,3, Soleil (*Слънце), а слънцето сега се е настанило в Institut Culturel Bernard Magrez в Бордо, Франция, където е подредена страхотната изложба на художника Julien Malland, познат като Seth Globepainter.

Не веднъж сме ти разказвали за него и творчеството му, сега отново силно впечатлени от картините и инсталациите му ти предлагаме да разгледаш тази инетресна експозиция.

50 от неговите герои се помещават в различните стаи на великолепния замък, като всяка стая има различна тема, разказваща за предишните проекти на художника от различни страни по света.

Замъкът, построен през 18 век вече е превърнат в културен институт, а Бордо цъфти с културни дейности и мероприятия, които развиват го развиват. От скоро жители и гости се радват и на MÉCA (Maison de l’Économie Créative et de la Culture en Aquitaine), иначе казано – Домът на творческата икономика и култура на Аквитания и е един от най-мащабните проекти, които успешно бяха реализирани тази година.

Десетките картини и инсталации на Julien Malland са идейно и прилежно подредени между впечатляващия интериор на историческия замък. Те канят зрителя да се потопи в света наSeth Globepainter и да се запознае с различни аспекти и моменти от неговото творчество през множеството проекти, които е създавал.

Ето малко виртуална разходка, за тези, които няма да могат на живо да разгледат изложбата:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!