“Когато ядохте кюфтетата”… не бяхте толкова гнусливи!

Факти: Иван Гарелов, Елена Йончева, Юлиана Дончева, Катерина Евро и други техни колеги, работили в Тв7, сезираха Европейския парламент заради неизплатени възнаграждения от евродепутата Николай Бареков, докато беше медиен шеф.

“За първи път някой си позволява да ни излъже по отношение на трудови възнаграждения. Ангажираме ЕП с този прецедент, защото наш работодател е бил човек, който в момента представлява страната ни в Европа. Той живее с незаконно придобитите средства и се изявява на най-високо ниво, без да се интересува колко професионалисти са били унижени от неговите неморални действия, заявяват бившите служители на Тв7.

Размисъл: Чета тази трогателна тирада и не вярвам на очите си. Толкова умилително лицемерно поведение, че чак ти се повдига. Не мога да бъда обвинена в симпатии към Николай Бареков, в никакъв случай. Но тези хора, съвсем доброволно отидоха да работят в телевизия, управлявана от човек, живеещ с “незаконно придобити доходи” и “аморално поведение”. Телевизия, финансирана от един печално известен мажоритарен собственик на една още по-печално известна банка. Телевизия-бухалка. Телевизия, която отрстрелваше всеки неудобен на спонсорите. Медия, в която имена като Цветан Василев, Делян Пеевски, Ахмед Доган и прочее обществени фигури се споменаваха само с добро. Медия, която манипулираше зрителя, изкривяваше истината и потъпкваше всички морални, етични и професионални норми в журналистиката. Телевизията, която делеше гостите на “нашите” и “вашите”. Медията, която окаля цялата журналистическа гилдия. И с любезното съдействие на тези репресирани, нещастни и огладнели с днешна дата “журналисти”. Те тогава мълчаха. Удобни приспали съвестта си с нереално високи заплати. Тогава нямаха нищо против да получават трудовите си възнаграждения от хора със “незаконно придобити доходи”. Съпругът на Юлиана Дончева – Станислав Недков, Стъки – беше част от “отряда за бързо реагиране” на Николай Бареков. Една банда силоваци, начело със Стъки, които обикаляха с Бареков площадите (докато настоящият евродепутат обещаваше “таблети за всяко дете” и рекламираше чрез Тв7 партията си, финансирана пак от Цветан Василев), освиркваха всеки неудобен нему и се бяха превърнали в негови говорители. Впоследствие Недков стана част от “България без цензура”, оглавявана от същия този човек с “незаконно придобитите доходи”. После и той, като много други, рЕзко “прогледна”, разочарова се от Бареков и напусна формацията.

Госпожи и господа, бивши служители на Тв7, нарочно не Ви наричам “журналисти”, защото Вие доброволно се отказахте от тази професия. Не си слагайте този занаят като брошка на ревера, просто защото сте “огладнели”. Може би назовавате някаква истина. Но е много късно. Днес е много трудно човек да Ви вярва. Когато веднъж си приспал съвестта си, няма как после да очакваш доверие, съжаление и подкрепа. Много хора Ви предупреждаваха още тогава. Че работодателите Ви са хора с нечист бизнес и с незаконно придобити доходи. Че това, което правите, не е журналистика, а обикновен слугинаж. Тогава – мълчахте. И предпочетохте да работите за олигархията. Да бъдете пионки в ръцете й. И обслужващ персонал. Днес ние Ви казваме: “Не се праветееее, не се праветееее!” Няма КОЙ да Ви повярва. Можете да послужите единствено за урок на други Ваши колеги от една друга телевизия, гръмко зовяща себе си “телевизията на народа”. Да гледат Вас и да си правят поуките. И да си спомнят един стар рекламен слоган: “Не си ти, когато си гладен!

А Вие – Вие доброволно направихте избора си. Днес се сърдете само на себе си. Преглътнатата съвест често има много висока цена. И накрая винаги връщаш рестото. С лихвите. А изцапаното име е завинаги!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

2 Коментари

  1. Точно и добре казано и дебело подчертано.Нека си вземат поука и от БТВ,шоуто на Слави.Да не го търсят и него,само че в Учиндол.Защото и те сега са слугинско ШОУ за пропаганда и всяване на смут,омраза и раздор.Та това не е Шоу за забавление,а шоу за плюене,усмиване и подигравки.Последно време за реклама,как,кого ще сабарят,колко подписи събрали и т.н.Само не знам Слави,какво ще даде на всяко дете?Сигурно по един джип/диск/с чалга.

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!