“25th Century” и два чифта очи, гледащи към бъдещето

“25th century” е проект, който се ражда през 2009 г., като архив за мислите и вдъхновенията на един мъж – Lucas Ighile. Особеният му поглед над естетиката и кураторските му умения започват да печелят хиляди последователи на проекта, а скоро тази лавина от почитатели се разраства главозамайващо. Lucas работи като оператор, продуктов фотограф, графичен дизайнер, а също разработва и рекламни кампании. Почитател на неговото визуално изкуство става Ayla El-Moussa – момиче от Канада, което използва работата му като вдъхновение и интерпретира неговите творби по свой начин. 5 години по-късно след първата им среща те се женят, а “25th century” става обща кауза и проект за дизайнерско студио, който успешно развиват вече двамата.

В него те показват своята интерпретация на пространството и времето, чрез фотография, музика, къси филми и различни визуални експерименти. Както подсказва името, тяхната визия е ориентирана в далечното бъдеще, преследвайки постоянно променящата и развиваща се форма на човешкия израз.

“Deep Discovery” е част от проекта “Визуални философии” – серия от GIFs, в която двамата показват своя личен, дълбок и тясно обвързан с природата свят в движещи се образи. С това те се опитват да ни напомнят да се обърнем навътре към себе си, за да вникнем по-дълбоко, там, където е само начало и сме най-близо до природата.

Ayla и Lucas споделят общи възгледи и фолософия за живота и макар понякога в хода на работа между тях да възникват творчески различия, то крайният резултат винаги е олицетворение на вътрешния им свят. Самата Ayla споделя в свое интервю за VoyageLA, че най-големият им успех е в това, че са успели да съхранят себе си и да създадат комфортна, творческа среда “извън кутията”. Тя е живяла на 3 различни континента и в нейното семейство е пораснала с идеята, че приоритет в развитето на човек е да изследва себе си и да се докосва до различни култури и места.

Днес студиото може да се похвали с богато портфолио и достатъчно хора, които са ги открили и споделят тяхното мислене, както и това какво правят.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!