¾ любов не е любов

Тази седмица, едно от най-смислените и важни събития ще се случи в сряда в Гьоте-институт от 19 ч., когато е премиерата на стихосбирката “3/4 любов”.

Една важна и дълбока тема, с особена деликатност, в която за пореден път обществото се разделя в крайности. Тази вечер обаче се събират хора с общо виждане, ценности и възприятия. И еднакво разбиране за любов. За да говорят за нея, за болката, за надеждата и за спасението.

___________

¼ от жените в България са били жертви на домашно насилие. Голяма част от тях не търсят помощ, защото вярват, че въпреки всичко човекът до тях ги обича.

В навечерието на 8-ми март осем съвременни български поети ще представят погледа си към светлата страна на любовта, но и към нейния тъмен и скрит в домашните килери антипод – насилието.

Създадохме тази книга, защото любовта не бива да се бърка с насилието. Защото насилието не трябва да се оправдава с любов. Защото ¾ любов не е любов.

Затова и всяко четвърто произведение в тази стихосбирка не е любовно. То показва болката, страданието и унижението, през което преминават тези жени.

Така искаме да дадем гласност на този проблем и на тази ужасяваща статистика. Защото единственият начин да я променим е всеки от нас да бъде безкомпромисен към случващото се. Да говори за този проблем. Да помага на хората, които преживяват това. Да търси помощ, ако стане жертва на домашно насилие.

6 март, сряда, 19:00, Гьоте Институт. Елате и разговаряйте със стиховете и думите на Димана Йорданова, Димитър Кенаров, Иван Ланджев, Лили Йовнова, Петър Чухов, Надежда Радулова, Рене Карабаш и Георги Господинов.

____________

Ела и ти. Не подминавай.

Сряда, 06 март 2019г.

19:00 ч.

Гьоте-институт София 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!