adidas продължава с кампанията за опазване на Световния океан от пластмасата

От 2015 година adidas си партнира с природозащитниците Parley for the Oceans, за да създаде линия обувки и облекло, която да допринесе за чистотата на океаните. Изработена от пластмасови отпадъци, намерени по плажовете преди да попаднат във водата, линията adidas x Parley е изключително успешна и продължава да се развива. От спортния гигант обявиха, че са готови да увеличат производството си през 2019 г.

С продуктите, произведени от рециклирана пластмаса ние предлагаме на нашите клиенти реална добавена стойност, която надхвърля външния вид, функционалността и качеството на продукта, защото всяка обувка е малък принос за опазването на нашите океани“, заяви Eric Liedtke – член на изпълнителния съвет на компанията. “След като през 2017 година произведохме един милион чифта обувки и 5 милиона през 2018 г., то през 2019 година планираме да произведем единадесет милиона чифта обувки, съдържащи рециклирана пластмаса“, обяви той.

adidas си партнира и с различни дизайнери като Stella McCartney, за да създаде стилно и устойчиво спортно облекло.

Но инициативата не спира дотук. Всъщност кампанията преминава през целия производствен процес в офисите и заводите на Adidas. Производството е фокусирано върху използването на устойчиви материали, намаляване на емисиите на CO2 и ограничаване на отпадъците. Според компанията през 2018 година те са успели да спестят 40 тона пластмасови отпадъци в своите офиси, складове и дистрибуторски центрове, като непрестанно търсят по-устойчиви решения.

От гиганта признават, че е невъзможно да се отърват от всички пластмаси, но се опитват да компенсират с гъвкави и адекватни идеи и решения. Те дариха и 1,5 милиона евро на “Мода за добро” – платформа за устойчива мода.

Добрият пример, който демонстрира компанията поведе нова вълна от желаещи да работят в тази насока и да развиват собствени практики, които да помогнат планетата да стане едно по-хубаво и чисто място.

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!