“Аферата Костинброд” – с оправдателна присъда

Софийският градски съд оправда бившия главен секретар на Министерския съвет в служебния кабинет “Райков” – Росен Желязков за т.нар “Костинбродска афера”.  По-рано прокуратурата поиска 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок. Желязков беше обвинен за престъпление по служба, защото според прокуратурата не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към Министерски съвет.

Припомняме – Аферата “Костинброд” избухна, след като в деня на размисъл преди предсрочните парламентарни избори през 2013 година Николай Бареков обяви, че при акция в печатницата в Костинброд са намерени бюлетини, чиято цел е да подменят вота. От прокуратурата потвърдиха новината за намерените бюлетини с уточнението, че били “готови за експедиция”.

Новината в други медии:

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”dir.bg” ]Заглавие: “Съдът оправда Росен Желязков по делото за бюлетините”

Цитат: “Софийският градски съд оправда напълно единствения подсъдим – бившия главен секретар на МС Росен Желязков, по делото за бюлетините в Костинброд.”

Автор:  Гергана Мишева [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”Blitz.bg” ]Заглавие: “Оправдаха напълно Росен Желязков по делото “Костинброд”

Цитат: “Софийският градски съд оправда напълно бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков по делото Костинброд. Магистратите отхвърлиха искането за присъда от над 4 години затвор.” [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”pik.bg” ]Заглавие: “Росен Желязков е оправдан за аферата “Костинброд”

Цитат: “Софийският градски съд произнесе оправдателна присъда по делото срещу бившия главен секретар на Министерски съвет, по известно като аферата “Костинброд”, предаде Novini.bg.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ]Заглавие: “Оправдаха Росен Желязков по аферата “Костинброд”

Цитат: “Софийският градски съд оправда Росен Желязков по делото за костинбродските бюлетини и отмени мярката му за неотклонение – подписка. Той бе подсъдим за неизпълнение на служебните си задължения – че не е упражнил контрол върху отпечатването и съхранението на бюлетините за предпоследните парламентарни избори.”

Автор: Димитър Мартинов [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ] Заглавие: “Съдът оправда Росен Желязков по аферата “Костинброд”

Цитат: “Пред СГС днес започнаха пледоариите на страните по делото за бюлетините в Костинброд. Пред съда Росен Желязков заяви, че администрацията на Министерския съвет е положила неимоверни усилия за провеждането на изборите при сложната политическа ситуация.
Самият Желязков поиска оправдателна присъда.” [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ]Заглавие: “Оправдаха Росен Желязков”

Цитат: “Прокуратурата поиска две години условно за Желязков. Пред съда той заяви, че администрацията на МС е положила неимоверни усилия за провеждането на изборите при сложната политическа ситуация и поиска оправдателна присъда.”

Автор: Филип Епитропов [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ]Заглавие: “Оправдателна присъда за аферата “Костинброд”

Цитат: “Оправдателна присъда получи бившият главен секретар на Министерски съвет (МС) Росен Желязков, който бе подсъдим по делото за костинбродските бюлетини или така наречената афера “Костинброд”

Автор: Владислава Тричкова   [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ] Заглавие: “Съдът оправда Росен Желязков по делото за костинбродските бюлетини”

Цитат: “Близо две години след като прокуратурата обяви в деня за размисъл, че започва разследване за престъпление срещу изборните права на гражданите, аферата “Костинброд” приключи с оправдателна присъда по дело за престъпление по служба.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ] Заглавие: “Съдът оправда напълно Росен Желязков по делото “Костинброд”

Цитат: “Софийският градски съд оправда напълно бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков по делото за бюлетините в Костинброд.[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ] Заглавие: “Аферата “Костинброд” приключи… без виновни”

Цитат: “Аферата “Костинброд”риключи без виновни и присъди. Единственият обвиняем – бившият главен секретар на МС в служебния кабинет на Марин Райков, Росен Желязков, бе оправдан. Решението взе Софийски градски съд днес.

Автор: Вера Александрова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ]  Заглавие: “Единственият обвиняем по аферата “Костинброд” Росен Желязков не е виновен”

Цитат: “Единственият обвиняем по аферата „Костинброд” – бившият главен секретар на Министерския съвет в служебния кабинет на Марин Райков – Росен Желязков, беше оправдан от Софийски градски съд.[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ] Заглавие: “Съдът оправда Росен Желязков по делото ‘Костинброд”

Цитат: “По-рано днес прокуратурата поиска две години условно за Желязков[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ] Заглавие: “На първа инстанция – единственият обвиняем за Костинброд е невинен”

Цитат: “”Удовлетворен съм от присъдата, за мен моралната справедливост чрез акта на съда намери своето обществено потвърждение”, обяви пред журналисти Росен Желязков, минути след като чу оправдателната си присъда. Желязков обяви, че от целия случай, всеки един би могъл да направи необходимите изводи и заключения. Запитан дали повече би отговарял за избори той отвърна, че никога не се е срамувал от това, което е правил по повод организацията на избори. “Не изпитвам нито свян, нито угризения”, настоя той. Желязков категорично обяви, че няма да съди държавата заради двугодишното му разкарване по съдебни зали.”

Автор: Ивайло Ачев [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ]Заглавие: “Делото Костинброд: Росен Желязков оправдан! ”

Цитат: “В средата на март месец на изнесено заседание в Специализирания съд бяха предявени веществени доказателства по делото срещу Желязков. Тогава заседанието се проведе на необичайно място – в гараж на охраняема сграда. Бяха показани костинбродските бюлетини – опаковани в прозрачно фолио върху палети и запечатани от експертите. Поради големия им обем вместо да се пренасят в Съдебната палата, съдът и страните по делото дойдоха в гаража, за да бъдат предявени веществените доказателства.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novanews.bg” ]Заглавие: “СГС оправда Росен Желязков”

Цитат: “СГС оправда бившия главен секретар на Министерския съвет в служебния кабинет на Марин Райков – Росен Желязков. Днес специализираният съд се произнесе по скандалния случай, при който в печатница в Костинброд, ден преди парламентарните избори през 2013 година, бяха открити 350 хиляди недействителни бюлетини. “[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ] Заглавие: “Съдът оправда Росен Желязков по делото за костинбродските бюлетини”

Цитат: “Скандалът взриви Деня за размисъл преди парламентарните избори през 2013-та. Тогава прокуратурата откри около 350 хиляди излишни бюлетини в печатницата. Въпреки съмненията, че с тях е готвена манипулация на вота, прокуратурата не откри доказателства в тази посока.”

Автор: Стоил Рошкев[/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!