За такъв дом на колела си мечтаем и ние!

Вълнуващо, романтично и интересно – така бих описала приключението “живот в каравана”, след като не малко време му се насладих и аз. Разбира се има много условия, от които зависи изживяването да е положително, но пък, всички предизвикателства и необикновени моменти го правят привлекателно за авантюристите.

Макар в последните години да има изобилие от варианти, достатъчно удобни и комфортни, истинска класика в жанра си остават легендарните Airstream каравани, които разхождат със себе си американския дух и обаянието на вечното приключение. Този  шедьовър се появява още през 1935 година с модела Airstream Clipper, който и до днес е запазил дизайна на извитите си алуминиеви корпуси. Истинска легенда и мечта за всеки приключенец.

Ето, че футуристичният дизайн обаче, попаднал в правилните ръце, може да бъде донякъде преобразен по още по-забележителен начин. През годините сме виждали много иновации, свързани с реконструкцията и дизайна на различни видове каравани и кемпери, така че да отговарят на удобствата и нуждите на съвременния човек, но интериорната дизайнерка Tineke Triggs наистина впечатли с идея и изпълнение.

След като пожарите в Калифорния разрушават нейната къща за гости, тя и мъжът й решават да се сдобият със стара каравана, която да ремонтират и преобразят, така че да стане изцяло ново място, на което да могат да посрещат приятели, а и да могат да пътуват.

Tineke Triggs признава, че винаги е мечтала да има Airstream и разрушената къща всъщност е дала тласък към реализирането на тази мечта и разрастването на една идея, която да обединява и няколко функции.

Месец след като се впускат в търсене на точната каравана, Triggs и мъжът й откриват Airstream от 1973 г. в Мичиган, идеалната каравана за целта. Една година възстановяване и препроектиране и приключенският дом на семейството е вече готов – модернизиран, оборудван с всичко необходимо и изглеждащ приказно!

“Roxy” се превръща в новото любимо място на семейството, което комбинира функцията на мобилен дом за бъдещите им пътувания и прекрасно място, в което да посрещат гостите си.

Усещането на уют и комфорт съвсем не изглежда да отсъстват, макар пространството да е малко. “Едно от големите дизайнерски предизвикателства беше да се преструктурира вътрешното оформление“, споделя дизайнерката. “Оригиналният дизайн имаше сгъваемо легло отпред и баня отзад, но аз исках по-добро разделение на пространството. За мен това беше от съществено значение. Накрая успяхме да преструктурираме мястото така, че отпред да бъдат разположени кухня и трапезария, а в задната част да има спалня с баня“, казва още тя.

Пространството изобилства от стайни растения, които придават малко от уюта на големия дом, а целият интериор е съчетание на светли цветове, дърво и кожа.

Истинско малко бижу, с което ни се иска да посетим всяко приказно кътче по света.

Вижте и помечтайте и вие!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!