Академията по фотография BECA | Before Creating Academy постави официално своето начало

Интересна и вълнуваща вечер постави началото на на Академията по фотография BECA | Before Creating Academy.  Събитието премина с много емоции и разговори, като даде възможност на гостите да вземат участие в дискусионен панел с основните лектори – Димитри Стефанов, Пенко Скумов, Валерий Пощаров, Свилен Начев, Полина Илиева и Александър Карчински.

Фотограф на събитието: Чавдар Чернев | отляво надясно: Свилен Начев, Валерий Пощаров, Полина Илиева, Александър Карчински и Пенко Скумов

Основателят на Академията фотографът Димитри Стефанов обяви и началото на дни на отворените врати в Академията. До 15 октомври, когато е и крайният срок за записване в BECA | Before Creating Academy, ще се състоят три открити за публиката лекции, в които всички желаещи ще могат да се запознаят с лекторите, програмата, методиката на обучение и планираните проекти с курсистите.

Фотограф: Чавдар Чернев | Велина Стефанова и Димитри Стефанов

Начало ще поставят Димитри Стефанов и лекторът Валерий Пощаров, които ще проведат първата лекция на 5 октомври (понеделник) от 19:00 ч. във Photosynthesis. Те ще говорят документална фотография, художествената фотография и портретната фотография. 

Следващите обявени дати за отворени врати са на 8 октомври (четвъртък) с лектори Александър Карчински и Полина Илиева, които ще запознаят своите гости със сватбената и семейна фотография и 12 октомври (понеделник) с лектори Свилен Начев и Пенко Скумов, всички желаещи ще могат да присъстват на лекция, посветена на street и аналогова фотография. 

Фотограф: Чавдар Чернев

Всеки е добре дошъл да се включи в отворените врати и да се запознае с лекторите на новооткритата Академия по фотография, да участва в дискусии и да отправи своите запитвания към тях.

BECA | Before Creating Academy е идея, с която Димитри Стефанов се завръща в България след 13 години, прекарани в Испания. Там, той завършва и факултета по фотография в Мадрид, който днес е партньор на Академията. Започва работа по реализацията на мечтата си за Академия преди година и половина, а на 1 септември 2020 година тя беше публично обявено в медийното пространство.

Фотограф: Чавдар Чернев | Свилен Начев и Валерий Пощаров

Благодарение на партньорството си с факултета в Мадрид, Академията ще посрещне и множество гостуващи лектори, а един от курсистите, завършили програма Фотография, ще има възможността да спечели стипендия за обучение във факултета. BECA ще бъде инициатор и на разнообразни бъдещи събития, които да привличат все повече и повече хора към общността, която Академията изгражда.

Фотограф: Чавдар Чернев | Екипът на BECA | Before Creating Academy

Откриващата вечер на BECA | Before Creating Academy завърши изключително емоционално и обеща тепърва да ставаме свидетели на големи и интересни проекти и събития от сферата на фотографията у нас. Основателят Димитри Стефанов благодари от свое и от името на екипа, които стои зад Акдемията, на гостите на събитието, всички медии и партньори, които изразиха подкрепата си и гласуваха доверие на това голямо начинание.

_______________

Повече за откритите събития можете да следите във Facebook, както и на официалната страница на събитието. Крайният срок за записване в BECA | Before Creating Academy е 15 Окт 2020.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!