Ако 2020 беше снимка III

Може да сме в разгара на лятото, което и без друго закъсня и сега жадно попиваме всичко, което щедро ни се дава от него, но и то не е запазено само за морето. Или пък даже и на морето не ни пречи да се потопим за малко отново в градската атмосфера, която другата седмица ни поднася цяла една дигитална изложба, която събира 15 български фотографи, които много харесваме! Да, точно толкова, че да се обзаведем с нещо тяхно, нещо истинско, нещо изживяно, нещо откраднато от времето, момент, спомен или полъх, който сякаш остава вечен.

Пространството за изкуство и събития КО-ОП прави втора страхотна колаборация с онлайн пространството Be Duende, този път, за да ни вдъхнови за магията на фотографията. Online Photography Print and Photobook Pop-Up Sale слага начало на 28 юли, от 18:00 часа с фантастично курирана страница с творби на 15 фотографа, които ще могат да бъдат закупени до 4 август, включително.

Имахме късмета да видим някаква част от кадрите, които ще бъдат показани и съвсем сигурно ще си изчакаме и деня, и часа, за си подарим нещо неповторимо.

Информация за всеки един от авторите можете да откриете в страницата на събитието във Facebook.

Засега на порции споделяме какво ни отговориха чрез своите кадри авторите в изложбата на въпроса:

Ако 2020 година можеше да се опише с един ваш кадър, то кой е той и защо?”

Михаил Новаков | “Street Fire, China 2016. Мисля, че няма нужда от пояснения. всичко е достатъчно буквално.”
Димитри Стефанов |
“Едва ли бих избрал фотография, която да опише годината по някакъв начин… замислям се и се опитвам да намеря правилните думи, но не успявам. Това е така, защото изразявам себе си чрез фотографията. Едно десетилетие и изключително много кадри, как да опишеш една година с един кадър? Невъзможно е, поне за мен. Оставям тук този червен и суров кадър от Исландия приличащ на гънки на човешки мозък, които ме кара да мисля за безкрайността… Безкрайността на човешката креативност и поривът за създаване на изкуство. Но да се върнем на това, каква беше за мен 2020 (или поне изминалата част). Дългосрочните проекти не могат да се опишат в един кадър или в няколко реда. За 2020 не успях да отговоря, но знам какво искам да разкажа през 2021… още истории с фотографии.”
Александър Станишев | “Това е моят кадър. Мисля че няма нужда от коментар”
Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!