Александра Георгиева и Мирослав Живков сливат артистичните си стилове в обща изложба и зин

Между 8-и и 18-и октомври КО-ОП представя изложбата It’s not FUNNY. Тя е резултат от творческия процес между двама художници и техните стилове на рисуване. Илюстраторката Александра @sa6ettu и експериментиращият с различни техники Мирослав Живков @dzhingibi сливат своите на пръв поглед визуално разграничаващи се артистични подходи и начини на изразяване в един общ стил под формата на печатно издание. Официалното откриване на изложбата е на 8 октомври от 19.00 ч. в КО-ОП (бул. „Янко Сакъзов“ 17).

Основната цел на It’s not FUNNY е експериментът на първичната свободна рисунка, смесването на различни медии и техники, игра с форми, линии и сложни композиции. Главен обект на изложбата е прецизно изработеното с печатна техника ризограф и ситопечат независимо издание/зин. Книгата съдържа над 60 страници ризо печатани илюстрации, с двуцветна ситопечат корица и двуцветен сито принт размер А3, в изключително лимитирана серия от 40 екземпляра. Всичко ръчно изработено в NoPoint Atelier.

NoPoint Atelier е споделено студио и резиденция с главен фокус печатни техники-ситопечат и ризограф, намиращо се в сърцето на България. Студиото е разположено в малко селце в Стара планина над град Габрово и основната му цел е да предостави на художниците специално и креативно пространство за работа, творчество и експерименти.

Харесвам абсурди неща и смешни лица” е артистичното мото на Александра Георгиева, по-позната като @sa6ettu из социалните мрежи. Като визуален артист, татуист и илюстратор на свободна практика, с афинитет към разнообразни видове изкуствa, работи по различни проекти, взима участие в множество групови изложби някои, от които: 2019 ТИ-РЕ – платформа за арт книги, 2019 -“Pass The Ammo # 3” поп-ъп изложба на Fine acts – глобална платформа за социално ангажирано изкуство, 2019 – Преглед на българския дизайн | Melba Festival, АРТ СТАРТ- Млади художници, които да следим през 2020г., Little Bird residency/Little bird gallery 2020 и др. Главен фокус на творчеството й е иронията и сарказма, визуализирайки го под формата на различни артистични техники – живопис, графика, текстил, ситопечат и др., насочвайки се най-вече към книгата, по-конкретно зина като обект и проводник на артистчните ѝ идеи.

През 2016-та г. Мирослав Живков завършва Националната художествена академия София със специалност „Плакат и визуална комуникация“. В момента активно работи по развиването на арт резиденция в село Балани, Габровско, където осъществява обмен между артисти в алтернативно място за творене. Основен профил на ателието е ситопечат и ризография. „Рисувам главно монохромно, като постоянно експериментирам с различни медии, инструменти и графични техники – ситопечат, ризография, различни техники за монотипии. Стремя се да използвам максимално малко познати образи и елементи, който да се асоциират ясно и точно с нещо. Искам то да въздейства със своите композиция, замах, линия, петно и др.”, споделя Мирослав Живков. Негови предишни изложби са: Define The line в INTRO-2018г. и IT’S OKAY в КО-ОП-2019г.

За повече информация следете събитието във Facebook ТУК.

_________________

Предвид ситуацията с Covid-19 в рамките на изложбата ще бъдат предприети всички необходими мерки за сигурност. В галерията ще се допуска едновременно само определен брой хора, като броят им ще бъде съобразен с размерите на пространството и препоръките за спазване на социална дистанция.

_______________

Съдържание: КО-ОП

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!