Гласът на Андреа Бочели ще изпълни с вяра за Коледа празния оперен театър в Парма

Андреа Бочели, прочутият италиански тенор, ще изнесе концерт, озаглавен “Вярвайте в Коледа” от оперния театър “Театро Реджо ди Парма” в Италия на 12 декември.

Празничното музикално събитие е продължение на великденския концерт “Музика за надежда” на Бочели, който се излъчи на живо от празната катедрала в Милано по време на пълното затаваряне на Италия през пролетта.
Оперният театър в Парма също ще бъде празен за коледния му концерт.
Великденският концерт постигна нечувана гледаемост – 3 милиона души гледаха на живо спектакъла – най-голямата публика за класически лайвстрийм в историята на YouTube. Видеото пък получи над 28 милиона гледания от цял ​​свят през първите 24 часа.

Въпреки това, за разлика от великденския концерт, коледният “Повярвай в Коледа”  ще може да се гледа на живо срещу заплащане, а видео след концерта няма да бъде достъпно.

“Без присъствена публика, единственият начин да организираме подобен концерт е да пуснем билети в продажба”, се казва в официално изявление..
Изпълнението на живо обещава да бъде висококачествена продукция, заснета от множество камери и организирана от креативния директор Франко Драгон, най-известен с работата си с Цирк дьо Солей, съобщава Billboard.

Съобщението за предстоящия коледния концерт съвпада с илизането на най-новия албум на Бочели “Believe”, който включва неиздавано преди това сътрудничество с покойния Енио Мориконе и дуетна версия на Amazing Grace, изпята с кънтри звездата Алисън Краус.
“Вярвайте в Коледа” ще се излъчва на живо в Италия и Европа в 21.00 часа на 12 декември, както и по различно време (заради часовата разлика) за източното и западното крайбрежие на Северна Америка, Азия и Южна Америка.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 20 ноември. Цените все още не са ясни.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!