Опознаваме света на етеричните масла с една нова българска марка

Ароматерапията е найшироко разпространеното терапевтично приложение на редица етерични масла, заради всички техни лековити свойства, които имат успокояващ и дори тонизиращ ефект, а някои от тях при локално приложение намаляват рискът от инфекции. Етеричните масла се употребявани още по времето на Древен Египет и Китай, където са били използвани найчесто за лечебни дейности. В новата история на етеричните масла обаче те са използват повече в масажната терапия, както и в холистичната медицина. Самото извличане на маслата се случва чрез дестилация, която се прави с помощта на вода или пара.

В етеричните масла има силна концентрация на растителни компоненти, а това е и сред основните фактори, които ги прави толкова полезни. Те спомагат за подобряване на здравето на кожата, пречистват въздуха, имат свойства, които подпомагат храносмилането, подобряват цялото физическо благосъстояние, имат антибактериали или противогъбични свойства и дори оказват силно влияние върху подобряването на настроението.

Нашата страна има дългогодишни традиции в отглеждането на ароматни култури и производството на етерични масла. У нас се добиват масла основно от роза, лавандула, маточина, лайка и равнец. България успя да изпревари Франция и да заема лидерска позиция сред глобалните доставчици на лавандулово масло, а Добруджа се превърна в найголемият производствен регион в страната.

Photo: rocknwool on Unsplash

Българските масла, особено тези, извличани от лавандула и роза, са високо ценени в световен аспект. Страната ни добива годишно над 260 тона лавандулово масло от близо 180 кв. метра площи.

И сме горди с това.

Несъмнено в последните години все повече богатствата на природата се търсят, като разрешение на всякакви вътрешни и външни проблеми, свързани с човешкия организъм. За щастие и у нас има брандове, които заложиха на родното производство и дадености, чрез които да се грижим за себе си по възможно найздравословния, умерен и правилен начин чрез чисти съставки, чисти продукти и качествено съдържание.

Натъкнахме се на Fiore Naturale  – макар и с италианското звучене, брандът е български и посветен на това да предлага изцяло български етерични масла, с които да си направим живота похубав, здравословен и уханен. Зад Fiore Naturale стои екип от специалисти, които провеждат задълбочени изследвания, свързани с качествата и свойствата на маслодайните растения, за да могат да предоставят завършен краен продукт, който е изпипан до съвършенство и създаден с много старание.

И, понеже още името подсказва италиански финес и класа, то и визията на Fiore Naturale е изпипан минимализъм, който е наслада даже и за окото. Разбира се, поважно от съдържанието няма, така че ви съветваме да ги тествате, защото както отдавна сме се убедилиетеричните масла са си дар Божи, който имаме в изобилие и остава само да се научим да ползваме по правилния начин, за да постигнем желания успех.

___________

Къде да откриеш Fiore Naturale?

www.fiorenaturale.com или в социалните мрежи Facebook и Instagram

Виж още: Завръщането на твърдия сапун в неговия най-чист и радикално естествен вариант

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!