Банкси се дегизира като служител за дезинфекция и изрисува лондонското метро

За пореден път един от най-големите улични художници Банкси съвсем не остана безразличен към темите, които вълнуват света. Само преди няколко месеца той създаде впечатляваща с посланието си творба, с която изрази почитта си към всички медици на първа линия, които се борят с пандемията от коронавирус. На нея беше изобразено дете, което от кошница с играчки на познатите ни супергерои, избира да играе с нов такъв – медицинска сестра.

Творбата беше подарена на многопрофилната болница в британския град Саутхемптън, а жестът и посланието трогнаха хиляди хора по цял свят.

Само преди няколко дни обаче британският уличен художник се дегизира като служител за дезинфекция и така изрисува вагоните на метрото в Лондон, а темата отново беше COVID-19.

Видео от момента се появи първо в неговия инстаграм, където се вижда част от процеса. Банкси е нарисувал своите графити по стъклата и стените на вагоните, като основен мотив в рисунките беше носенето на предпазни маски.

Типичните за твореца черни плъхове бяха изобразени в различни ситуации, спъвайки се в предпазни маски, кихайки или ползвайки ги като парашут.

Посланието, което отправя, разбира се, цели да обърне внимание на хората, които все още се съмняват в ефективността на предпазните маски и шалове, които са задължителни в градския транспорт във Великобритания, а от 24 юли ще станат задължителни и в магазини и супермаркети.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!